Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrozba dámy v červenom? Výsledky slovensko-amerického výskumu prekvapujú

Jennifer Aniston počas oscarovej noci hviezdila v červenej róbe od Valentina.
Jennifer Aniston počas oscarovej noci hviezdila v červenej róbe od Valentina. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Už v minulosti sa preukázalo, že muži viac oceňujú, keď ženy nosia červenú – príde im príťažlivejšia. No ženy majú podľa nového prieskumu očividne odlišný názor. Autormi tejto štúdie prezentovanej v zahraničných médiách sú Trnavská univerzita, univerzita Rochester v New Yorku a Slovenská akadémia vied.

Ženy si radšej oblečú červené tričko, ak očakávajú, že stretnú atraktívneho muža. „Ak nosíte červenú, budete negatívne vnímané ostatnými ženami. Nestane sa to v každej situácii, ale je to signál pre ďalšie ženy a mužov, o ktorých máte záujem,“ tvrdia výskumníci.

V troch rozličných experimentoch sa snažili zistiť, aké sú názory mužov a žien na červenú farbu na nežnom pokolení. V prvom sa ukázalo, že oproti bielej farbe, červená je naozaj pre mužov výrazne atraktívnejšia. Druhý experiment zase dokázal, že iné ženy si takto oblečenú dámu všimnú skôr ako inú.

Posledná časť výskumu priniesla tieto závery: „Muži si myslia, že ženy v červenom sú sexuálne vnímavé,“ povedal Adam Pazda z univerzity v Rochesteri a dodal, že ženy si svojich partnerov strážia viac, keď vidia ženu v červenom ako napríklad v zelenom oblečení. Výskum bol publikovaný v magazíne Osobnosť a sociálna psychológia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu