Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Spoznajte magickú silu bylín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

BRATISLAVA – Receptár Magická sila bylín z pera slovenskej autorky Denisy Fulmekovej prichádza na pulty slovenských knižných obchodov. Publikáciu s podtitulom Ako si pričarovať šťastie pomocou listu paprade a lieskového konárika uviedla do života scenáristka, režisérka a spisovateľka Eva Borušovičová.

V magickom receptári ponúka Denisa Fulmeková mnohé tradičné, no dnes už zabudnuté návody, ako vyjsť v ústrety láske, bohatstvu, úspechu, ako si zachovať mladosť a vitalitu, ako udržať tajomstvo, prípadne, ako chrániť svojich blízkych, svoj domov, domáce zvieratá i vlastnú duševnú pohodu. Vďaka objavovaniu magickej sily rastlín môžu byť ľudia šťastnejší. Nachádzať v živote spojencov z rastlinnej ríše je vzrušujúce, tajomné, poetické aj bádateľské.

"Ak má dievča zrelé na vydaj pri sebe pakoreň ľuľkovca zlomocného, skrásnie tak, že pri zábavách si získa srdce všetkých mladíkov a pretancuje celú noc. O ponuky na sobáš nebude núdza," to je iba jedna z mnohých rád z magického receptára.

"Vrkoč z cesnaku zavesený v kuchyni chráni rodinu, posilňuje ju, zabezpečuje bezpečie i zdravie a zavesený nad vchodovými dverami zaháňa negatívne vplyvy a odrádza zákerných ľudí a upírov, aby prekročili prah domu," takto odporúča receptár ochrániť domov.

"Je to knižka, ktorá vznikala približne desať rokov, zbierala som rôzne magické recepty, ukladala som si ich do jedného súboru v počítači, občas som niečo revidovala, doplňovala. Nesmierne ma to bavilo a v podstate to, že raz z toho vznikne knižka, nebolo také jasné. Keď som sa rozhodla, niektoré veci som prehodnotila, či to môže ísť aj do trocha humornejšej polohy, aby to ľudia pochopili, že je v tom kus rozprávkového sveta, s ktorým sme všetci ako deti prichádzali do styku," uviedla autorka.

Podľa jej slov to nie je klasický bylinný receptár, je to skôr kniha, ktorá ponúka magické recepty. Energia jednotlivých rastlín vám môže priniesť do života pozitívne energie, ktoré tie rastliny reprezentujú. Každý si zaslúži trochu šťastia, otázkou je, či sú ľudia otvorení tomu, aby sa vedeli na veci pozrieť s nadhľadom.

Denisa Fulmeková (*11.5.1967, Bratislava) absolvovala Gymnázium Laca Novomeského a odbor žurnalistika na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Debutovala pod pseudonymom Mina Murrayová v roku 2001 zbierkou poviedok Tak čo teda? Ďalšími sú zbierka poézie Som takmer preč (2004), Klebetromán (2004) o živote bratislavskej bohémy, ktorú napísala spolu s Petrom Macsovszkym, próza Dve čiarky nádeje (2007), voľné pokračovanie Jedy (2008). Nasledovali romány Topánky z papiera (2009), Čakáreň (2010) Materská (2012) a poviedková kniha Posledná polnoc v Pivonke (2013).

Kniha Magická sila bylín sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu