Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO plné pravdy: Toto je dôvod, prečo by ste nemali brať život na Facebooku vážne

Sociálne siete vedia bežným ľuďom zruinovať život
Sociálne siete vedia bežným ľuďom zruinovať život (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Počas pomerne krátkej existencie sociálnych sietí sme boli svedkami toho, ako niekomu zničili život, inému naopak zachránili. Odborníci sa novodobým fenoménom zaoberajú už nejaký čas a zhodne varujú, že mieru zdravého "života" na Facebooku či Twitteri si človek musí vedieť určiť sám.

Existuje viacero kampaní, ktoré ľuďom pripomínajú, aké nebezpečenstvá im hrozia​, ak podcenia vplyv a efekt sociálnych sietí na psychiku človeka. Toto video zdôrazňuje konkrétne fakt, že ľudia na nich nadľahčene preháňajú.

Fotografie z exotických miest, výborne vyzerajúce jedlá, úžasné adrenalínové zážitky či zábery šťastných dvojíc - to všetko na vás vyskočí pri pohľade na cudzie kontá. Väčšina užívateľov sa totiž s virtuálnymi priateľmi delí len o to úžasné z ich života.

To ale neodzrkadľuje každodennú skutočnosť, aj keď sa to niekomu môže zdať. Muž na videu sa stal obeťou vlastných predstáv a neuspokojených túžob. Tvorcom nápadu sa tak podarilo vtipne a trefne varovať ľudí pred nebezpečenstvom, ktoré virtuálny svet prináša.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu