Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Deväť rokov ho bolelo brucho: Neuveríte, čo mu lekári zabudli v tele!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSTAR - Deväť rokov trápili Alena Papaca bolesti brucha, s ktorými si lekári v Mostare nevedeli rady. Liečili ho na všetko možné, vrátane zápalu pankreasu, nič ale nepomáhalo, napísal bosniansky denník Dnevni list.

Príčinu ťažkostí odhalilo až vyšetrenie pľúc na počítačovom tomografe, kam Papaca poslali kvôli chronickému kašľu. Na monitore sa totiž objavila aj 12 centimetrov dlhá svorka, ktorú lekári zabudli v jeho útrobách pri operácii žalúdočného vredu.

Práve nástroj zvaný klieštiky, pripomínajúci nožnice a používaný na zastavenie krvácania, pacientovi tlačil na pľúca a stále ho nútil ku kašľu. Svorka mu ale hlavne dlhých deväť rokov spôsobovala bolesti brucha, s ktorými bol dokonca niekoľkokrát hospitalizovaný.

"Prvýkrát ma brucho začalo silno bolieť rok po operácii," zveril sa dnes tridsaťosemročný muž, ktorému ale lekári nevedeli pomôcť. Vyšetrovali ho totiž len s pomocou ultrazvuku a na ňom si nikto zabudnutý nástroja nevšimol. Po CT pľúc ale všetko nabralo rýchly spád, o dva týždne neskôr už mal zabudnutý nástroj z brucha vonku a nasledovalo dvojtýždňové zotavenie v nemocnici, kde mal pacient prvotriednu starostlivosť.

"Dnes som šťastný, že som zdravý ... Deväť rokov ma to trápilo, a to žijem na dedine a s nožnicami v bruchu a bolesťami som robil všetky bežné práce," hovorí Papac, ktorý sa ale už viac ako rok márne snaží od nemocnice v Mostare dostať odškodnenie. "Uvidíme, ako dopadne súd," uzatvára pacient, ktorý nedávno podal na lekára žalobu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu