Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Omyl v bratislavskej nemocnici: Pacientovi zabudli v bruchu 30-centimetrovú lyžicu!

Dlhú lyžicu mal v bruchu neuveriteľných 6 týždňov
Dlhú lyžicu mal v bruchu neuveriteľných 6 týždňov (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Neuveriteľné! V jednej z bratislavských nemocníc došlo počas bežného zákroku k naozaj bizarnému omylu. Pacienta, ktorý podstúpil operáciu hrubého čreva, zašili aj s 30-centimetrovým chirurgickým nástrojom v bruchu! To, že nie je niečo v poriadku, zistili až po 6 týždňoch po vyšetrení röntgenom. Operovaný muž má byť navyše zamestnancom nemocnice. Informovala o tom Tv Markíza.

Bratislavská nemocnica označila bizarný prípad za výnimku, nič podobné sa u nich vraj v minulosti nestalo. Zodpovednosť je na lekároch, ktorí mali po zákroku počet chirurgických nástrojov skontrolovať. Vtedy však zrejme došlo k chybe, keďže jeden z nich ostal v bruchu operovaného pacienta.

Zabudnutá 30-centimetrová lyžica ležala v bruchu muža neuveriteľných 6 týždňov. Odhalilo ju až röntgenové vyšetrenie, po ktorom zrejme všetkým lekárom aj samotnému pacientovi padla sánka. Lekári vraj za tento krutý omyl boli potrestaní záznamom do osobného spisu. Či im vedenie aj zrazilo plat, je nejasné.

"Stáva sa"

Zanechávanie jednotlivých nástrojov v operovaných pacientoch sa občas stáva, aj keď sa má podľa predpisov všetko po zákroku prepočítať. Nemecké médiá v januári zverejnili prípad, kedy hannoverskí lekári v tele "zabudli" až 16 predmetov vrátane ihly a obväzov.

Tiež lekári v českom Brnensku v roku 2009 pri gynekologickej operácii zabudli v tele pacientky 28-centimetrov dlhú kovovú špachtľu. Sestra, ktorá pochybila dostala ročnú podmienku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu