Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koľko času trávime s modernými technológiami: Slováci sú v rebríčku prekvapením!

Smartfóny sa najviac využívajú v Ázii. Zobraziť galériu (2)
Smartfóny sa najviac využívajú v Ázii. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, koľko času trávite využívaním smartfónov, tabletov či počítačov? Štatistov áno, preto porovnali využívanie technológií v rôznych krajinách. Výsledky boli pomerne prekvapivé. V top 5 totiž figurujú najmä krajiny, o ktorých je väčšina sveta presvedčená, že patria medzi chudobné. Na ktorom mieste sa umiestnilo Slovensko?

Podľa prieskumu Millward Brown AdReaction sú najzávislejšími užívateľmi Indonézania. Každý strávi so svojím moderným telefónom či notebookom priemerne až tri hodiny denne! Tesne za pätami majú Filipíncov a Číňanov. Na štvrtú priečku sa „prebojovala“ Brazília a päticu šokujúco uzatvára Vietnam.

Tieto výsledky z 30 krajín sa prezentovali na konferencii v Kalifornii spolu s informáciou o sledovaní televízneho vysielania. V tomto smere sú výsledky menej prekvapivé, najviac času strávia pred obrazovkami Briti a Američania.

Slovensko sa v oboch prípadoch ocitlo na chvoste rebríčka. V celkovom využívaní moderných technológii sú „horší“ už len Maďari, šokujúco Japonci, ďalej Francúzi a úplne na dne Taliani. Pozeraním televízie sa priemerný Slovák zaoberá 95 minút, počítač využíva 106 minút, potom sa ešte 98 minút denne venuje svojmu smartfónu a 52 minút tablet.

Štatistiky o využívaní smartfónu.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Millward Brown AdReaction)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu