Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Niektorí ľudia môžu iba závidieť: Vynález, ktorý umožní rybičkám chodiť na prechádzky!

Vyvenčite rybičku
Vyvenčite rybičku (Zdroj: cnet.com.au)

BRATISLAVA - Závidíte psíčkarom, že môžu chodiť na prechádzky so svojimi domácimi miláčikmi, no vy máte len rybičku v akváriu? Teraz môžete vyvenčiť aj ju.

Unikátne mobilné akvárium na kolesách vymysleli konštruktéri z holandskej firmy Studio diip. Vodnú nádrž pripevnili na robotický podvozok s kolesami, ktorý poháňa batéria a nad zostavu umiestnili obyčajnú webkameru. Pomocou nej snímajú pohyby rybky a vysielajú signál do mikroovládača, ktorý rovnakým smerom mení smer vozidla.

Projekt mal pôvodne vtipne poukázať na skutočne rôznorodé použitie technologickej disciplíny počítačového videnia. Firma ho predstavila už pred niekoľkými týždňami, no stretol sa s takým obrovským záujmom verejnosti, že mobilné akvárium chce produkt uviesť na trh.

„Vyrobili sme nový prototyp, ktorý je stabilnejší a väčší, aby rybka v ňom mala viac vody, miesta, aj rastliniek. Vylepšili sme aj výdrž batérie,“ uvádza výrobca. Takéto venčenie vás však príde poriadne draho. Za pojazdné akvárium pýta Studio diip v závislosti od prevedenia 199 do 249 amerických dolárov, teda asi 145 až 180 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu