Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Žena (36) trpí dvoma smrteľnými chorobami: Nemôže sa liečiť ani na jednu!

Jo Smithová Zobraziť galériu (2)
Jo Smithová (Zdroj: westernmorningnews.co.uk)

EXETER - Tak toto je príbeh ako zo zlého sna. Tridsaťšesťročná Britka trpí dvoma smrteľnými ochoreniami, no liečiť sa nemôže ani na jednu, pretože by ju to zabilo. Jedinú nádej pre ňu predstavuje alternatívna liečba v Thajsku, tá však stojí neskutočné peniaze.

Jo Smithová sa nachádza v nezávideniahodnej situácii. Má totiž jedinečnú kombináciu chorôb, o ktorých sa lekári vyjadrili, že šanca trpieť obomi naraz je jedna k piatim miliardám. Prvú z nich, pľúcnu hypertenziu (chronické degeneratívne ochorenie pľúcnych artérií, pozn. red.), jej diagnostikovali koncom roka 2010 po tom, ako šesť mesiacov  pociťovala strašnú únavu a vyčerpanosť a bodavú bolesť na hrudi.

Akoby už to samo osebe nebola dostatočne strašná správa, o niekoľko mesiacov neskôr rutinná kontrola odhalila, že Jo má blízko obličiek nádor. Nakoniec sa zistilo, že trpí rakovinou lymfatických uzlín.

Doktori si v jej prípade nevedia rady. Pacientka by v rámci liečby pľúcnej hypertenzie potrebovala transplantáciu pľúc, na čakaciu listinu orgánov však nemôže byť umiestnená, pretože má rakovinu. Rovnako ale nemôže podstúpiť ani rádioterapiu, vďaka ktorej by mala šancu na uzdravenie z nádorového ochorenia, pretože by jej zlyhali oslabené pľúca a srdce.

Žena (36) trpí dvoma
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: westernmorningnews.co.uk)

"Vždy som bola celkom pozitívny. Nikdy som nedovolila, aby to vplývalo na môj život. Sú to síce zničujúce diagnózy, ale mám malého syna, o ktorého sa musím postarať," povedala Smithová denníku Daily Mail. Jedinou nádejou je pre ňu nová forma imunoterapie, ktorú však praktikujú len v Thajsku. Je však veľmi drahá, stojí až 30 tisíc libie (36 200 eur). Spolu s rodinou a priateľmi preto teraz zahájila verejnú zbierku a dúfa, že potrebné peniaze sa jej podarí získať, aby jej Rudey neprišiel o matku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu