Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Program SPPoločne odštartoval svoj 3. ročník: Šancu uspieť má každý

Program SPPoločne odštartoval svoj 3. ročník: Šancu uspieť má každý
Program SPPoločne odštartoval svoj 3. ročník: Šancu uspieť má každý (Zdroj: SPP)

Spoločnosť SPP a Nadácia SPP vyhlásili už tretí ročník verejnoprospešného partnerského programu SPPoločne. Opäť prichádza šanca pre obyvateľov všetkých regiónov Slovenska, aby sami prispeli k zmene, zlepšili kvalitu verejného života ľudí a miestnych komunít. Prihlasovať projekty môžu nepodnikateľské osoby z celého Slovenska až do 28. apríla.

Program SPPoločne je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Prvé dva ročníky programu podporili v jednotlivých obciach Slovenska až 91 projektov v celkovej sume 640 000 eur. Vznikol tak napríklad oddychovo-učebný priestor pre žiakov Základnej školy v Bernolákove, detské ihrisko v Horných Semerovciach či  záhradkársky areál – Krasňanský zelovoc v Bratislavskej Rači, alebo záhrada pre členov Detského klubu zdravotne postihnutých detí a mládeže v Košiciach.

 „Sme presvedčení o tom, že užitočné projekty podnecujú ľudí k ďalším podobným aktivitám. Minulé ročníky nám ukázali, aká sila sa skrýva v komunitách a vzájomnej pomoci. Veríme, že aj počas tretieho ročníka SPPoločne sa nám podarí zrealizovať mnohé zaujímavé projekty, ktoré prispejú k tomu, aby sa ľuďom v ich obciach, mestách či regiónoch žilo lepšie,“ informuje Martina Nehézová, vedúca útvaru korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Rozhodnutie o tom, ktoré projekty získajú finančnú podporu, bude opäť v rukách širokej verejnosti. Tá vyberie tridsať projektov, ktoré si rozdelia až 200 000 eur (5 projektov v kategórii SPPoločne pre ľudí a 5 projektov v kategórii SPPoločne pre domovinu v každom z 3 regiónov Slovenska). Mimoriadne zaujímavé projekty získajú navyše bonusové ceny. Do 28. apríla sa do programu môžu zapojiť všetky nepodnikateľské právne osoby. Výška podpory pre 1 projekt bude od 3 000 eur do 6 000 eur. Prihlasovanie je jednoduché, stačí vyplniť elektronický prihlasovací formulár na www.sppolocne.sk.

Verejnoprospešný partnerský program SPPoločne je výsledkom úspešnej spolupráce spoločnosti SPP a Nadácie SPP. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Podmienkou účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí (projekty z oblasti kultúry a športu) a SPPoločne pre domovinu (projekty z oblasti vzdelávania a životného prostredia). Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Prvé dva ročníky programu SPPoločne doteraz podporili až 91 projektov v celkovej sume  640 000 eur.

Viac informácií o programe  získate na stránke www.sppolocne.sk

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu