Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľká štúdia o prostitúcii: Šokujúce fakty, o ktorých ste netušili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: seastarprostitution.blog.com)

NEW YORK - Prvú rozsiahlu štúdiu o stave prostitúcie v USA vypracovala pre americké ministerstvo spravodlivosti nezávislá výskumná organizácia Urban Institute. Stalo sa tak na základe analýzy údajov získaných v rokoch 2003-2007. Správa má celkovo 380 strán.

Výskumníci sa zamerali na prax prostitútok v mestách Atlanta, Dallas, Denver, Kansas City, Miami, Seattle, San Diego a Washington. V sledovanej dobe tam v jednotlivých mestách prostitúcia vykázala zisk 40 až 290 miliónov dolárov, ale trend bol skôr zostupný.

Americkí pasáci si podľa výskumu týždenne zarobia 5000 až 33 000 dolárov. Tri štvrtiny tejto sumy inkasujú v hotovosti. Asi pätina prostitútok získava zákazníkov cez internet.

K získaniu predajných dievčat používajú ich "zamestnávatelia" rôzne metódy. Lákajú ich na ľahký zárobok, 15 percent priznáva, že používa násilie. Niektoré prostitútky odvádzajú pasákom stále denné poplatky, väčšinou 400 až 1000 dolárov. Ak taxu nenaplnia, musia späť na ulicu.

Najväčší dopyt je po bielych ženách, "čo nie je biele, nie je dobré," uvádza štúdia. Veľa pasákov prekvapivo zakazuje prostitútkam užívať tvrdé drogy. Z analýzy ďalej vyplýva, že aj pasáci majú svoje výdavky - najviac platia za dopravu. Dievčatá vozia do miest veľkých športových podnikov, kde je extrémny dopyt po ich službách . Ďalšie peniaze idú na ubytovanie, oblečenie a kozmetiku.

Polovica prostitútok účtuje svojim zákazníkom podľa času, sadzby sa pohybujú medzi 200 a 400 dolármi za klienta. V niektorých mestách sexuálne služby vynášajú viac ako drogy. Podľa jedného z pasákov tvoria päť až desať percent klientov policajti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu