Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V strede egyptskej púšte objavili takýto objekt: Zvláštnejší už byť nemohol!

Kino uprostred púšte Zobraziť galériu (3)
Kino uprostred púšte (Zdroj: Kaupo Kikkas)

KÁHIRA - Ak by ste sa niekedy vydali na púť po Sinajskom poloostrove v Egypte, mohli by ste naraziť na veľkú zvláštnosť, ktorú by ste v tejto vyprahnutej oblasti určite nečakali. A keby ste neboli na ňu vopred pripravení, asi by ste si pomysleli, že máte fatamorgánu.

Na začiatku tohto tisícročia sa údajne istý bláznivý Francúz ocitol v sinajskej púšti a zrazu sa vraj začudoval, ako je to možné, že sa tu dá existovať bez kina. Odletel späť do Paríža a nazhromaždil nejaké peniaze, za ktoré potom v Káhire nakúpil staré sedadlá aj projekčné zariadenie.

Aby dokázal, že svoj nápad myslí vážne, zaobstaral si aj elektrický generátor a postaral sa aj o miesto na premietanie. Na premiéru bolo teda všetko viac-menej pripravené, ale keďže jeho nadšenie nijako nezdieľali miestne úrady, nakoniec k nej nikdy neprišlo

Napriek tomu tu všetko zariadenie ostalo ležať ako pamiatka z inej reality a času, ktorá stále čaká, kedy jej niekto vdýchne život. To sa však podľa estónskeho fotografa Kaupa Kikkasa, ktorý sem zavítal, asi tak skoro nestane.

Aj keď je to príbeh poriadne pritiahnutý za vlasy, nasledujúce zábery svedčia o tom, že ľudskej šialenosti a vynachádzavosti sa medze naozaj nekladú.

V strede egyptskej púšte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaupo Kikkas)

V strede egyptskej púšte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaupo Kikkas)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu