Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Mačiatko sa prediera životom: Statočne bojuje napriek smutnému osudu!

Mačiatko prišlo o predné labky a časť zadnej Zobraziť galériu (4)
Mačiatko prišlo o predné labky a časť zadnej (Zdroj: Foto: Facebook)

LONDÝN - Mačiatko malo neuveriteľne smutný osud. Keď malo len štyri dni, prišlo o predné labky a časť zadných. Zo zranení sa však našťastie dostalo a teraz je z neho veselý šibal. Vyčíňa s ostatnými mačkami a statočne „bojuje ako drak“.

Dnes sa už nedozvieme, pri akej nešťastnej udalosti prišlo mačiatko Mercury o labky. „Myslíme si, že mu ich odsekli kosou. Našli sme ho blízko pozemku, kde upravovali záhradu," objasňujú jeho súčasní majitelia.

VIDEO Mačiatko sa prediera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Dobrosrdeční majitelia hneď ako doráňané mačiatko našli, začali bojovať o jeho holý život. Nožičky mu niekoľkokrát denne preväzovali a rany čistili. Mercury sa razom stal domácim miláčikom. Bol veľmi statočný, ozýval sa len slabučko, a to len vtedy, keď bol hladný alebo keď sa chcel pomaznať.  

O mačiatko sa noví majitelia príkladne starali, kŕmili ho z fľaše. Keď rástlo pozorne sledovali jeho pohyb, či bude vôbec schopné chodiť. Pravdepodobne preto, že o nožičky prišlo v ranom veku, začalo postupne prenášal váhu na zadné labky. Každým dňom lepšie a lepšie zvládalo rôzne triky, skoky z rôznych výšok, či chôdzu po rôznych povrchoch.

VIDEO Mačiatko sa prediera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Z jeho skvelých pokrokov sa teší aj veterinár, ktorý Mercuryho pravidelne sleduje a zároveň zisťuje, či sa správne vyvíja. Mercury bol bezpochyby statočné a veľmi životaschopné mačiatko. Blízki sa z neho tešia a chvália ho nielen preto, že musí znášať handicap v podobe chýbajúcich predných labiek, ale aj preto, že horšie udržiava rovnováhu kvôli chýbajúcim prstom na zadnej nožičke.

VIDEO Mačiatko sa prediera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Húževnatosť statočného zvieratka si našla tisíce obdivovateľov. Dnes už dospelý Mercury má na sociálnej sieti tisíce priznivcov a fanúšikov.

Cica bez labky

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu