Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NASA priniesla unikátne FOTO: Pohľad na Soči z vesmíru!

Pohľad na lyžiarske svahy Zobraziť galériu (2)
Pohľad na lyžiarske svahy (Zdroj: space.com)

SOČI - O žiadnom inom meste sa momentálne nehovorí tak intenzívne ako o ruskom Soči. Súvisí to samozrejme s tým, že sa v ňom konajú zimné olympijské hry. Americký úrad pre letectvo a vesmír (NASA) vám teraz prináša unikátny pohľad na športový areál z kozmu.

Vesmírna agentúra využila svoj satelit Terra, ktorý je v prevádzke od roku 1999 a zhotovila úžasné snímky, ktorým dominuje červená farba. Je na nich zachytená vegetácia v okolí mesta Soči, biele plochy zas zobrazujú zasnežené miesta.

Na prvej fotografii vidno pobrežie s indoor športovými arénami pre curling a ľadový hokej a korčuľovanie a kúskom Čierneho mora.

NASA priniesla unikátne FOTO:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: space.com)

Druhý záber zachytáva lyžiarsky rezort Rosa Khutor ležiaci v horách neďaleko Soči, v ktorom sa budú odohrávať súboje v disciplínach alpského lyžovania.

NASA priniesla unikátne FOTO:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: space.com)

Zimné olympijské hry budú po celý čas ich konania sledovať zhora aj astronauti z Medzinárodnej vesmírnej stanice. Tá je momentálne domovom pre troch ruských, dvoch amerických a jedného japonského kozmonauta. Práve na nej zažila vlani v novembri svoju premiéru olympijská pochodeň. Astronauti s ňou po prvý raz v histórii vystúpili do otvoreného vesmíru vo výške viac ako 400 km. Z bezpečnostných dôvodov a pre nedostatok kyslíka však nehorela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu