Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

More vydalo ďalšiu záhadu: Slizká príšera biológom vyrazila dych!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: abc.net.au)

SYDNEY - More na austrálsku pláž vyplavilo záhadu, ktorá na prvý pohľad vyzerá ako obrovská olejová škvrna, no v skutočnosti ide o živé stvorenie. Biológovia pri skúmaní slizkej príšery zatajovali dych, zistili totiž, že ide o "príšerku", ktorá v zvieracej ríši nebola doposiaľ pomenovaná.

Jeden a pol metrový slizký exemplár našla na pláži v Tasmánii rodinka Limovcov počas prechádzky a zbierania mušlí.  Čudesnú príšeru pripomínajúcu olejovú škvrnu si odfotili a snímky poslali na preskúmanie morským biológom. Tí prezradili, že ide o druh medúzy, ktorý už v minulosti spozorovali, no nie v takej veľkosti, akú more vyplavilo na breh tentoraz.

"Vieme o tomto druhu, ale dodnes nebol pomenovaný," povedala vedkyňa a odborníčka na medúzy Lisa Gershwin. "Je tak obrovská, že nám to vyrazilo dych. Nie je však život ohrozujúca, hoci pŕhli," dodala. Austrálski vedci teraz chcú toto stvorenie dopodrobna preskúmať a pomenovať. Podľa Lisy je objav z pláže len dôkazom toho, že o oceáne a živote v ňom sa ešte máme veľa čo učiť.  

More vydalo ďalšiu záhadu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: abc.net.au)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu