Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO, ktoré vás dostane: Prvé kroky ľadového medvedíka!

Malý, ale hravý. Zobraziť galériu (2)
Malý, ale hravý. (Zdroj: YouTube)

TORONTO - Šiesteho januára učinil malý ľadový medvedík v toronskej zoologickej záhrade svoje prvé kroky do života. Na vratkých nožičkách sa ešte mierne potácal, ale predsa len sa mu podarilo na labkách udržať, čo zamestnanci zoo sledovali so zatajeným dychom. Mláďatko zatiaľ nemá meno, ale je pravdepodobné, že čoskoro sa stane obľúbencom všetkých návštevníkov.

Samček, ktorý nemusel vôbec prežiť, má teraz dva mesiace a narodil sa 9. novembra minulého roku. Jeho dvaja bračekovia však zomreli do 48 hodín po pôrode.

Hoci jeho matka Aurora mu preukazovala lásku a náklonnosť, zamestnanci zoo sa báli, že by ho napokon predsa len mohla zožrať, keďže bol veľmi drobučký a stále slabý. Nestalo by sa to prvýkrát. Rozhodli sa preto, že ho presunú do inkubátora a odvtedy sa drobcovi len darí.

VIDEO, ktoré vás dostane:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Svoju spokojnosť prejavil 15. novembra prvým pradením, 17. novembra už zvládal lezenie a 23. novembra sa konečne aj prevrátil. Pri svojom narodení vážil iba 700 gramov, ale teraz je z neho už poriadny "valibuk" s hmotnosťou 4,4 kila. V súčasnosti prechádza obdobím hryzenia, čo si väčšinou odnesie jeho deka.

Mláďatko má už 40 dní otvorené očká, rastú mu fúzy a aj teplý kožúšok, ktorý bude určite v toronskej zime potrebovať. Okrem toho pije mliečko päťkrát denne a teraz robí všetkým naokolo radosť tým, že sa učí chodiť.

Prvé kroky medvedíka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu