Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôchodkyňa bola tehotná 40 rokov: V bruchu mala skamenené dieťa!

Žena mala v bruchu 40 rokov skamenený plod
Žena mala v bruchu 40 rokov skamenený plod (Zdroj: Foto: youtube)

BOGOTA - Neuveriteľné. Lekári ostali v šoku po tom, čo k nim prišla 82-ročná dôchodkyňa s ukrutnými bolesťami brucha. Najprv si mysleli, že ide o žlčové kamene, no keď zistili, čo má žena v bruchu, doslova vytreštili oči a spadli na zadok. Bol tam skamenený ľudský plod.

Dôchodkyňa prišla do kolumbijskej nemocnice v Bogote na pohotovosť s veľkými bolesťami brucha. Lekár ju začal vyšetrovať, najprv si myslel, že ide o žlčové kamene. V pacientkinom bruchu si ale všimol niečo neobvyklé.

Žene urobili v nemocnici ultrazvuk, ten však nič neodhalil. Tak jej urobili röntgenové vyšetrenie. Najprv sa lekári domnievali, že má nádor. No po hlbšom zisťovaní ostali v šoku, objav im vyrazil dych. V bruchu mala totiž mŕtve dieťa zanesené vodným kameňom, uvádza  huffington post.co.uk.

Skamenený plod sa v tele stareny nachádzal neuveriteľných 40 rokov. Žena musela podstúpiť operáciu, pri ktorej jej kamenné dieťa vybrali.

V medicíne také niečo existuje. Ide o unikátny syndróm, keď v tele matky pri mimomaternicovom tehotenstve zomrie plod dieťaťa a následne ho zanesie vodný kameň. Odborníci tento stav označujú termínom lithopedion, tzv. kamenné dieťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu