Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pestrá lyžiarska zábava v dolnorakúskom regióne Mostviertel

Pestrá lyžiarska zábava v dolnorakúskom regióne Mostviertel Zobraziť galériu (6)
Pestrá lyžiarska zábava v dolnorakúskom regióne Mostviertel

Výlet do zasneženej krajiny môže byť skutočne cenovo dostupný. Lyžiarske strediská v regióne Mostviertel bodujú výhodnými ponukami na celodenné výlety a zimné dovolenky. Kto by však radšej „Pôžitkársky región Dolného Rakúska“ objavoval v pokoji, ten si príde na svoje na turistických chodníkoch či bežkárskych a sánkarských dráhach. V skratke: čerstvý vzduch, najlepšie výhľady a očarujúco krásna krajina.

Športové stredisko JUFA Hotel Hochkar

V januári 2014 bude otvorené športové stredisko JUFA s vysoko položeným športovým centrom. JUFA je skratka odvodená z nemeckých slov Jugend a Familientourismus (mládež a rodinný turizmus). Komplex budov s rôznymi športoviskami sa nachádza priamo na zjazdovkách lyžiarskeho strediska Hochkar. Hostia sú ubytovaní v moderných 2- až 4-lôžkových izbách so sprchou/WC, TV a trezorom. Verejne prístupná kaviareň so slnečnou terasou doslova pozýva na leňošenie. Raňajky a večere v stredisku fungujú formou bufetov. Hotel disponuje detskými ihriskami, 4 jedálenskými kútmi, kinom, kolkovou dráhou, stolnotenisovou miestnosťou, lyžiarňou, sušiarňou, miestnosťou na lyžiarsky servis, wellness centrom, ako aj modernými priestormi na konferencie a workshopy. Vysoko položené športové centrum je vybavené viacerými vnútornými aj vonkajšími priestormi. Medzi ne patrí športová hala s lezeckou stenou, telocvičňa, gymnastická miestnosť, posilňovňa, tenisové kurty, tartanové ihrisko, areál pre ľahkú atletiku, ako aj horolezecký park.

Ďalšie informácie:

JUFA Hochkar, 3345 Göstling/Ybbs, Lassing 49

Tel. +43/570 83, www.jufa.eu/jufa-hochkar

Región Mostviertel ponúka štyri krásne, moderne vybavené a nádherne zasnežené lyžiarske strediská:

 Vzdialenosti v km:
 Lyžiarska oblasť Bratislava Nitra Žilina Banská Bystrica
 Hochkar 254 345 453 462
 Lackenhof 226 317 425 434
 Mitterbach 214 302 411 423
 Annaberg 198 288 397 406

Snehové kráľovstvo Hochkar bei Göstling/Ybbs

V nadmorskej výške 1800 m sa nad obcou Göstling/Ybbs týči Hochkar, najzasneženejšie a najvyššie položené alpské centrum Rakúska. 19 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek je obklopených 9 vlekovými zariadeniami. Snowboardisti a freestyleri sa schádzajú vo veľkom zábavnom parku Hochkar. Kto neuprednostňuje zjazdovky, môže navštíviť sánkarskú dráhu, vychutnávať ticho turistických chodníkov a bežkárskych tratí alebo oddychovať v soľnom kúpeli Ybbstaler.

Kombinovaný denný skipas

Hochkar a Lackenhof (40 km): Dospelý 36,– EUR, Detský 20,– EUR

So snehuliakovou kartou jazdia deti do 10 rokov (od ročníka 2004) s rodičom so skipasom v plnej cene len za 2,- EUR/deň.

www.hochkar.com
www.goestling-hochkar.at

Ötscherská dedinka - Lackenhof am Ötscher

Lyžovanie až k domovým dverám – to ponúka stredisko Lackenhof am Ötscher. Hotely a penzióny sa tu nachádzajú prakticky na okraji zjazdoviek. Deväť vlekov sa stará o to, aby sa lyžiari dobre rozdelili po svahoch až 19 km dlhých zjazdoviek. Pre najmenších je tu park Sunny Kids s čarovným kobercom, tanierovým vlekom a starostlivosťou o deti formou lyžiarskej školy. Najväčší freestyleri na lyžiach a snowboardoch sa môžu vyblázniť v parku Ötscher Snowpark, pre zimných turistov je k dispozícii viac ako 10 km turistických chodníkov.

Kombinovaný denný skipas

Hochkar a Lackenhof (40 km): Dospelý 36,– EU; Detský 20,– EUR

So snehuliakovou kartou jazdia deti do 10 rokov (od ročníka 2004) s rodičom so skipasom v plnej cene len za 2,- EUR/deň.

www.oetscher.at, www.lackenhof.at

Aktívny vrch - Gemeindealpe Mitterbach

Lyžiarom, freestylerom a bežkárskym turistom sľubuje stredisko Gemeindealpe športové potešenie v pôsobivej prírode s výhľadom na predné Alpy. Dve moderné lanovky obkolesujú 14 km zjazdoviek. Jednou z výziev je strmý svah označený na čierno, ktorý je najprudším svahom Dolného Rakúska. Novinkou je rýchlostná a skicrossová trať, ako aj zábavný park. Aj pre zimných turistov, sánkarov a bežkárov je toto stredisko výletným cieľom s rozmanitou ponukou.

Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý 31,– EUR; Detský 16,– EUR

Rodiny s viac ako 2 deťmi platia len za 2 najstaršie deti, všetky ostatné jazdia zadarmo!

www.gemeindealpe.at

Raj pre rodiny v Annabergu

Priateľské lyžiarske stredisko ponúka všetko, čo rodiny očakávajú od ideálnej lyžiarskej dovolenky. Priateľskí hostitelia, rozmanité zjazdovky a mnohé atraktívne ponuky. Každý tu nájde to, čo práve hľadá: FIS zjazdovky a bubnové svahy, príjemne tvarované svahy, rovné plochy na príjemné kĺzanie, ako aj lyžiarsky/boardercrossový svah. 20 km zjazdoviek obkolesuje deväť vlekov. Okrem toho sú k dispozícii mnohé zimné turistické chodníky, trate pre turistov so snežnicami a jazdy v saniach ťahaných koňmi.

Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý 31,– EUR; Detský 16,– EUR

Rodiny s viac ako 2 deťmi platia len za 2 najstaršie deti, všetky ostatné jazdia zadarmo!

www.annaberg.info

www.annabergerlifte.at

Viac informácií, tipov a rezervácie:

Mostviertel Tourismus

Adalbert Stifter-Straße 4, 3250 Wieselburg, Österreich/Austria

T 0043 / (0) 7416 / 521 91, F 530 87

info@mostviertel.at , www.mostviertel.info , www.mostviertel.info/prospekte

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu