Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík stiahol priateľke podprsenku: O minútu bol mŕtvy!

Vodička Brittany Lahm a obeť Brandon Berman Zobraziť galériu (7)
Vodička Brittany Lahm a obeť Brandon Berman

NEW YORK - To, čo spočiatku vyzeralo ako nevinný žartík, skončilo tragédiou. Mladík priateľke rozviazal šnúrku na bikinách a tá nezvládla riadenie. Americké súdy po troch rokoch rozhodli, či je za nehodu zodpovedná vodička.

V sobotu 12. júla 2008 sa päť mladých ľudí vybralo okúpať na pobrežie v Jersey. Všetci mali 19 rokov, vrátane Brandona Bermana, ktorý v ten deň oslavoval narodeniny.

Cestou späť bol už každý trochu unavený, ale nálada bola výborná. Brandonovi napadlo, že bude zábavné stiahnuť vodičke Brittany Lahm plavkovú podprsenku. S reťazovou reakciou, na ktorej konci bude jedna smrť a mnoho zničených životov, bohužiaľ vôbec nerátal.

Mladík stiahol kamarátke podprsenku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Vzadu sediaci Brandon dievčine pred sebou hravo rozviazal šnúrku okolo krku. Brittany si chcela prsia rýchlo zakryť a na okamih pustila volant. Auto Lexus vybočilo z cesty, prerazilo zábradlie, niekoľkokrát sa prevrátilo a pristálo na streche v protismere.

Brandon Berman v deň svojich 19. narodenín zahynul a ďalšie osoby boli vážne zranené.

Mladík stiahol priateľke podprsenku:
Zobraziť galériu (7)
 

Jason Pelletier bol v aute tiež. Vážne zranenia, ktoré pri nehode utrpel, spôsobili ukončenie jeho futbalovej kariéry na Univerzite v Yale. Preto sa obrátil na súd, kde chcel dosiahnuť odškodné a potrestanie vodičky.

„Žalobca tvrdí, že odporkyňa Brittany Lahm mala spomaliť vozidlo, držať obomi rukami volant a opustiť diaľnicu, až potom si mala skúsiť plavky zaviazať. Obyčajný fakt, že ju mohlo obnaženie jej hrude strápniť pred pasažiermi v aute, neospravedlňuje, že tak neučinila,“ vyhlásili pred súdom Pelletierovi právnici.

Žaloba sa opierala aj o to, že Berman sa správal rušivo počas celej cesty. V aute otváral dáždnik a pchal nohy do tváre vodičky. Vzhľadom na to sa teda nejedná o nepredvídateľné okolnosti, podobne ako poľadovica alebo oslnenie slnkom, a vodička na ne mala byť pripravená.

Mladík stiahol priateľke podprsenku:
Zobraziť galériu (7)

Súd dal tento týždeň za pravdu vodičke a v plnom rozsahu ju oslobodil. Podľa oficiálneho stanoviska nemohla Lahm v žiadnom prípade predpokladať, že jej Berman uvoľní podprsenku a hlavnou príčinou havárie je rušivé správanie pána Bermana.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu