Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Thajsku sa zrútil autobus s turistami: Minimálne 29 ľudí zahynulo

Autobus sa zrútil do 50-metrovej rokliny Zobraziť galériu (3)
Autobus sa zrútil do 50-metrovej rokliny (Zdroj: dailymail.co.uk)

BRATISLAVA - Koncom každého roka prúdia do Thajska tisícky turistov, aby tu strávili posledné dni starého roka. Toho nového sa po hrozivej nehode minimálne 29 z nich už nedožilo.

Turistický autobus sa zrútil z jedného z najvyšších thajských mostov v oblasti Lom Sak v provincii Phetchabun na severovýchode kráľovstva okolo polnoci zo štvrtka na piatok.
Podľa svedkov sa autobus pred osudnou nehodou rútil vysokou rýchlosťou. Polícia vyhlásila, že príčinou nehody je zrejme spánok vodiča.

V Thajsku sa zrútil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

Na mieste pomáhalo viac než 100 policajtov, vojakov, záchranárov i miestnych obyvateľov. Zo 40 pasažierov však 28 zomrelo na mieste a jedna osoba skonala v nemocnici. Niekoľko ďalších cestujúcich je stále v kritickom stave.
Podľa ministra dopray Chadcharta Sitthipunta autobus prerazil bezpečnostné zábrany Phamuangského mosta, ktorý spája severné a severovýchodné Thajsko. "Nehodu mohol spôsobiť nepozorný vodič, pretože autobus šiel vysokou rýchlosťou dolu kopcom a pred pádom do 50- až 70-metrovej rokliny prerazil zábradlie," vyhlásil.

V Thajsku sa zrútil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

V Thajsku nie sú smrteľné dopravné nehody ojedinelé. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie pripadá na 100 000 obyvateľov 38,1 úmrtí na cestách. Priemer v juhovýchodnej Ázii je pritom len 18,5.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu