Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tehotná kráska sa asi zbláznila: Svoje dieťa ohrozuje drastickou diétou!

Loni Jane Anthonyová Zobraziť galériu (3)
Loni Jane Anthonyová (Zdroj: Instagram)

SYDNEY - Austrálčanka Loni Jane Anthonyová (25) prezentuje na blogu svoju bláznivú diétu, ktorá môže podľa odborníkov ohrozovať jej nenarodené dieťa. Pekná blodínka je v 26. týždni tehotenstva, ale vďaka tomu, že celý jej jedálniček sa skladá skoro iba z banánov a ovocných kokteilov, je stále extrémne štíhla.

Anthonyová svojím nasledovníkom na blogu, ktorých je už stotisíc, vysvetľuje, že jej strava sa skladá iba z 10 percent bielkovín a 10 percent tuku, zvyšok tvorí ovocie a zelenina. Napriek tomu, že je už v šiestom mesiaci tehotenstva, konzumuje väčšinou len banány a dokáže ich zjesť asi 20 denne. Svojim fanúšikom navyše odkázala, že sa nikdy necítila lepšie.

Pridržiavanie sa tejto vegánskej diéty od doktora Douglasa M. Grahama je síce obľúbené medzi športovcami, ale rozhodne by ju mala vynechať žena, ktorá má o chvíľu porodiť. Na raňajky si väčšinou dáva iba ovocie, či už to polovicu melóna, šesť veľkých pomarančov, hrozno, jablko, ananás, atď. Na obed si dopraje veľký ovocný kokteil z banánov a na večeru si dá veľký šalát, alebo si upečie zemiaky, ale bez oleja, prípadne banánovú zmrzlinu.

Takto vyzerá Lori v šiestom mesiaci.
Zobraziť galériu (3)
Takto vyzerá Lori v šiestom mesiaci.  (Zdroj: Instagram)

Keď sa jej na blogu ľudia pýtali, koľko banánov za deň teda zje, uviedla, že je to individuálne. Niekedy päť, inokedy 15 aj 20. A hoci je toto ovocie výborným zdrojom draslíka a vlákniny, lekári neodporúčajú konzumovať väčšie množstvo ako dva kúsky za deň. Prejedenie sa môže spôsobiť ospalosť, nevoľnosť, bolesti hlavy aj zubný kaz.

Mnohí Lori tiež kritizovali za to, že dáva dievčatám nesprávny príklad a jej správanie sa považujú za narcistické a nezodpovedné. "Je v tom strašne málo proteínov, ktoré sú potrebné pre rast a regeneráciu tkaniva. Jej strava obsahuje iba malé množstvo vápnika, ktorý telo potrebuje, a tak isto aj plod na stavbu kostí. Lori tak dá svojmu dieťaťu výrazne vyššie riziko vzniku osteoporózy v neskoršom veku," vysvetlila odborníčka na výživu Shona Wilkinsonová.

Lori, ktorá pracuje ako návrhárka a fotografka pre istú športovú značku, si však z takýchto slov veľa nerobí. Podľa nej neprestala jesť mäso a nezmenila svoj životný štýl kvôli nejakým manierom a túžbe po štíhlej postave, ale preto, že sa cítila stále unavená a chorá. Akonáhle však zmenila jedálniček, cíti sa opäť plná energie a života. Či je to však vhodné aj bábätko v jej v brušku, to už nie je také isté. Informoval portál news.com.au.

Tehotná kráska sa asi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu