Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ľudia sú zúfalí: Zamilované ryby ich budia zo spánku!

Žabohlavec vrčí ako práčka
Žabohlavec vrčí ako práčka (Zdroj: YouTube)

SOUTHAMPTON - Ryba je tvor, ktorého prakticky nepočuť. Teda až do chvíle, kedy sa nezačne páriť. Vtedy totiž robí taký hluk, že dokáže zobudiť aj tvrdo spiaceho človeka. Svoje o tom vedia obyvatelia anglického Southamptonu, ktorí sú tak zúfalí, že dokonca uvažujú o tom, že sa presťahujú.

Tak toto je sila! Teror, aký momentálne zažíva britský Southampton, nemá obdoby. Tamojší obyvatelia si už ani nepamätajú, kedy sa naposledy poriadne vyspali. V noci ich totiž pravidelne budí prapodivné vrčanie, ktoré sa rozlieha po meste. Vychádza z ústia neďalekej rieky. Viacerí ľudia musia kvôli tomu užívať prášky na spanie a tí menej odolnejší sa dočasne odsťahovali preč.

"Najprv som si myslela, že asi blúznim. Lenže potom som sa dozvedela, že aj susedia to počujú. Ten zvuk je príšerný, je ho počuť každú noc. Pokoj máme len vtedy, keď fúka vietor alebo prší," posťažovala sa Linda Zamittová.

Odborníci najnovšie tvrdia, že vedia, čo čudné zvuky spôsobuje. Údajne ich vydáva istý druh rýb, ktorý sa medzi sebou pári. "Áno, je veľmi pravdepodobné, že za to môžu ryby. Konkrétne žabohlavec vrčivý (allenbatrachus grunniens), o ktorom vieme, že sa vyskytuje aj v Lamanšskom prielive," uviedol Ben Wilson zo Škótskej oceánologickej asociácie pre denník Daily Telegraph.

Žabohlavce sa týmto hlasným spôsobom snažia prilákať samičky. Zvyčajne to trvá aj niekoľko hodín. Podobný problém vlani zaznamenali aj v americkom Seattli.

Páriace sa ryby budia ľudí zo spánku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu