Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zdravý Belgičan (†44) sa dal dobrovoľne zabiť: Kvôli prsiam a penisu

Nathan veľmi psychicky trpel Zobraziť galériu (3)
Nathan veľmi psychicky trpel (Zdroj: Facebook)

LIEGE - Štyridsaťštyriročný transsexuál z Belgicka sa rozhodol dobrovoľne ukončiť svoj život po tom, ako ho operácia pohlavia zmenila na "monštrum". Ako spôsob odchodu z tohto sveta si zvolil eutanáziu. V tejto súvislosti sa začína ozývať čoraz viac protestných hlasov.

Nathan Verhelst sa narodil ako Nancy. Už odmalička však vedel, že príroda sa pomýlila a ona mala byť v skutočnosti chlapcom. V roku 2009 preto absolvovala hormonálnu terapiu a o tri roky neskôr aj mastektómiu (odstránenie oboch prsníkov, pozn. red.) a zákrok, počas ktorého pacientke vyformovali pohlavný úd.

Z výsledku operácie bol však novopečený muž priam zhrozený. Na hrudníku mu totiž ostali dve obrovské jazvy a jeho telo navyše odmietalo penis. "Po svojej premene som sa tešil na to, ako to oslávim. Ale potom som sa pozrel do zrkadla a bol som zo seba znechutený," vyznal sa bývalý pracovník automobilky Opel pár hodín pred smrťou v rozhovore pre denník Het Laatste Nieuws.

Zdravý Belgičan (†44) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Verhelst zomrel v pondelok popoludní po tom, ako mu profesor onkológie Wim Distelmans vpichol smrtiacu injekciu. Jeho rodina sa o tom dozvedela až v utorok ráno.

Zdravý Belgičan (†44) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nathanova smrť opäť rozbúrila debatu o eutanázii, ktorá je legálna iba v troch európskych krajinách - Belgicku, Holandsku a Luxembursku. Nedávna štatistika odhalila, že za posledných rokov sa medicínske skrátenie života v Holandsku viac než zdvojnásobilo. Len vlani tam počet vykonaných eutanázií stúpol o trinásť percent, informoval denník Daily Telegraph.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu