Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO jedného z najluxusnejších apartmánov na Slovensku: Tu spali depešáci, Sting aj Larry King

Prezidentský apartmán v Kempinski Hotel River Park  Zobraziť galériu (4)
Prezidentský apartmán v Kempinski Hotel River Park (Zdroj: Foto: Kempinski Hotel River Park )

BRATISLAVA – K najprestížnejším a najluxusnejším hotelom nie len v Bratislave, ale aj v rámci celého Slovenska nepochybne patrí Kempinski Hotel River Park. Na desiatom poschodí sa nachádza významný prezidentský apartmán s rozlohou takmer 400 metrov štvorcových. Mramor, luxus, nádhera. Pozrite sa, ako to tam vyzerá. A za päťtisíc eur tam môžete prespať aj vy.

Návštevníkom Bratislavy sa v hoteli nepochybne páči. Svedčí o tom aj tohtoročná vysoká návštevnosť. Počas septembra dosiahol prezidentský apartmán bratislavského Kempinski Hotela River Park rekordnú obsadenosť, počet prenocovaní je zatiaľ o 43 percent vyšší v porovnaní s rokom 2012.

K nedávnym významným hosťom, ktorí v prezidentskom apartmáne prespali boli prezident Helénskej republiky Karolos Papoulias s manželkou. Tí pricestovali na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky na pozvanie prezidenta SR Ivana Gašparoviča.

Prezidentský apartmán v Kempinski
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Kempinski Hotel River Park )

Najreprezentatívnejší apartmán musí spĺňať viaceré prísne špecifiká. „Prezidentský apartmán by mal disponovať priestorom pre ochranku. Ideálny je prípad, keď táto miestnosť susedí s prezidentským apartmánom. Tiež musí obsahovať priestor pre privátnu večeru pre minimálne osem osôb a samostatnú kuchynku, ktorá slúži ako zázemie pre servírovanie jedál v apartmáne,“ približuje generálny riaditeľ Kempinski Hotela River Park Gerald Haberhauer.

Prezidentský apartmán v Kempinski
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Kempinski Hotel River Park )

Dodáva, že okrem samostatnej spálne, obývačky a haly slúžiacej tiež na bezpečnostnú prehliadku, môže mať prezidentský apartmán aj samostatnú saunu. Rezervovať si ho môžete aj vy. Za noc v prezidentskom apartmáne zaplatíte približne 5 000 eur, pričom cena sa upravuje na základe ostatných požiadaviek, ako sú napr. raňajky, či vstup do wellness.

Prezidentský apartmán v Kempinski
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Kempinski Hotel River Park )

Prezidentský apartmán sa nachádza na 10-tom poschodí Kempinski Hotela River Park a z terasy veľkej 70 metrov štvorcových si môžu jeho obyvatelia užiť výhľad na Dunaj a okolitú prírodu. Celý apartmán so všetkými miestnosťami má rozlohu takmer 400 metrov štvorcových.

Významní hostia Kempinski Hotela River Park

Renomovaný hotel hostil monoho významných osobností z politického, ale aj spoločenského života. Boli medzi nimi politici, ako je generálny tajomník NATO A.F. Rasmussen, či cyperský prezident Nicos Anastasiades. K umelcom, o ktorých sa tam starali patria napríklad Sade, Sting, Larry King, Tom Jones, Duran Duran, Prodigy, Il Divo, Dmitri Hvorostovski, Plácido Domingo, Sinéad O´Connor, či Depeche Mode.

Kuriozitou je, že Sting si v hotelovom lobby dokonca spravil neplánovaný mini koncert pre prítomných šťastlivcov.

Kempinski Hotel River Park sa stal domovským hotelom bezpečnostnej konferencie GLOBSEC, ktorú organizuje Slovenská atlantická komisia. V čase konania 18. Stredoeurópskeho summitu prezidentov, mala približne dvadsiatka hláv štátov raňajky práve v prezidentskom apartmáne.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu