Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Toto je choré: Krásnu (24) blondínku by plastickí chirurgovia celú zmenili!

Phoebe je pekná taká, aká je
Phoebe je pekná taká, aká je (Zdroj: cleo.com.au)

SYDNEY - Phoebe Hooková je krásna mladá žena, ku ktorej bola príroda štedrá. Podľa plastických chirurgov to tak ale zďaleka nie je, vraj by mohla byť ešte krajšia. Stačí, ak si dá upraviť nos, nadvihnúť obočie a nechá sa napichať botoxom. Taká malá sranda za 17 tisíc austrálskych dolárov (12 tisíc eur).

Dvadsaťštyriročná Austrálčanka pracuje ako redaktorka pre ženský magazín Cleo. Nedávno zašla na viaceré kliniky plastickej chirurgie a tamojších lekárov sa opýtala, čo by na nej vylepšili. To, čo si následne vypočula, ju prekvapilo, a to pritom nemá o sebe privysokú mienku.

Toto je choré: Krásnu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: cleo.com.au)

Odborníci sa zhodli v tom, že na jej tvári by sa dalo toho ešte dosť vylepšiť. "Váš nos je príliš dominantný, potrebuje zmenšiť. Nechceme predsa, aby ste vyzerali ako nejaký orol," zahlásil plastický chirurg na prvej klinike, ktorú navštívila.

Ďalší jej zas poradili, aby si nechala vpichnúť látku, ktorá redukuje vrásky, nadvihnúť príliš nízko položené obočie a nechať si voperovať výplne do lícnych kostí, ktoré má nevýrazné. Novinárke nezabudli ponúknuť produkty v hodnote 400 dolárov (280 eur), ktoré "zaručene" omladia jej pokožku, píše portál news.com.au.

"Najprv som sa na ten experiment celkom tešila. Chcela som vedieť, ako by som mohla zdokonaliť svoj vzhľad. Potom však prišla studená sprcha. Lekári mi postupne začali vymenúvať, čo je na mne zlé. Dopracovali sa k dosť vysokému číslu, to by nepotešilo asi nikoho," povedala zarazená Phoebe, ktorá by na všetky spomínané zákroky musela robiť poriadne dlho, aby si ich mohla dovoliť.

Najnovšie štatistiky z Australázijskej spoločnosti plastických chirurgov hovoria, že až 700 tisíc Austrálčanov vo veku od 18 od 29 rokov podstúpilo kozmetické procedúry zamerané na potlačenie príznakov starnutia.

"Na mladé ženy je v súčasnosti vyvíjaný obrovský tlak kvôli tomu, aby dobre vyzerali. Namiesto toho, aby lekári tieto ženy posielali domov s tým, že sú krásne také aké sú, ich presviedčajú, že potrebujú zákroky, ktoré v skutočnosti vôbec nepotrebujú. Je to choré," dodala šéfredaktorka Clea Sharri Marksonová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu