Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tajomný vták s červenými očami predznamenáva tragédiu: Desí ľudí po celom svete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: science channel)

POINT PLEASANT - Už takmer 50 rokov obyvatelia Point Pleasantu v západnej Virginii vyhlasujú, že ich prenasleduje obrovský vták, ktorého pomenovali Mothman. Očití svedkovia tvrdia, že jeho rozpätie krídel dosahuje vyše 4,5 metra a oči mu svietia na červeno. Objavuje sa vraj vo chvíľach, ktoré veštia nasledujúcu katastrofu.

"Skočil priamo na kapotu auta a len pozeral na môjho brata," prezradila televízii Science Channel Fay DeWittová, ktorá vraj videla Mothmana v roku 1966. "Boli sme zvedaví, čo urobí. Na niekoľko minút ma úplne vydesil. Potom sa presunul práve na vrchol tejto 5-poschodovej budovy," dodala svedkyňa.

V decembri 1967, takmer rok po DeWittej bizarnom zážitku, sa zrútil v Point Pleasant most Silver Bridge a pri nešťastí zahynulo 46 ľudí. Táto udalosť odštartovala miestnu legendu, že Mothman sa zjaví len pred začiatkom veľkých tragédií. Niektorí dokonca uvádzajú, že ho videli aj v Rusku a aj v roku 1986 pred jadrovou katastrofou v Černobyle.

Hoci Mothman býva spájaný s rôznymi desivými situáciami, Point Pleasant dokáže na ňom aj poriadne zarobiť. Turisti sa sem len tak hrnú, aby si užili tematický festival a nechýbajú ani rôzne možnosti nákupu suvenírov.

Skeptici si však myslia, že Mothman je podvod alebo príklad masovej hystérie. Výskumník Joe Nickell vo svojej knihe "The Mystery Chronicles: More Real Life X-Files" z roku 2004 uvádza, že po prvých pozorovaniach odhalili skupinu stavebných robotníkov, ktorí priviazali červené svetielka na héliom plnené balóniky.

Podľa neho väčšina správ o Mothmanovi sú iba žarty a "žiarace oči" bol v skutočnosti efekt červených očí spôsobený odrazom svetla z baterky alebo nejakými inými zdrojmi. Informoval portál huffingtonpost.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu