Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Školáčku šikanovali kvôli kráse: Dvakrát sa pokúsila predávkovať!

Claire Leesonová Zobraziť galériu (2)
Claire Leesonová (Zdroj: Closer)

LONDÝN - Je až neuveriteľné, aké dokážu byť kruté deti k svojim rovesníkom a vysmievať sa im za ich vzhľad či iné "nedostatky". Jednou z obetí šikanovania sa v mladosti stala aj Claire Leesonová (24), ktorú jej spolužiaci na základnej škole označovali za tučnú a škaredú. Napriek tomu, že opak bol pravdou, pokúsila sa dvakrát kvôli posmeškom o samovraždu. Našťastie prežila a dnes má dráhu k modelingu otvorenú.

Claire v rozhovore pre časopis Closer uviedla, že k šikanovaniu dochádzalo od jej 13 do 16 rokov. Všetko sa začalo vo chvíli, keď sa zahľadela do jedného z "populárnych" chlapcov, po ktorom túžili aj jej spolužiačky a rozkríklo sa to po škole. Ostatné dievčatá vraj na ňu žiarlili, a preto jej pravidelne psychicky ubližovali. Po šiestich mesiacoch šikanovania začala Claire robiť všetko pre to, aby sa vyhla chodeniu do školy a mohla zostať doma so svoju matkou Lynn (49), sestrou Georgiou (15) a dvojčatami Paradise and Chian (20).

"Na chodbách do mňa strkali a hádzali po mne pravítka. Doma som sa potom zamkla v kúpeľni a plakala. Začala som si rezať zápästia žiletkou, bolesť mi dávala pocit úľavy," povedala časopisu Claire, ktorej sa nedostalo ochrany ani od učiteľov. Napriek tomu, že jej matka informovala vedenie školy o tom, čo sa deje, šikanovanie pokračovalo, rovnako ako aj sebapoškodzovanie.

Školáčku šikanovali kvôli kráse:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Closer)

Dievčina toho už mala jednoducho dosť a ako 14-ročná sa pokúsila prvýkrát o samovraždu. Doma si vzala všetky lieky, ktoré našla v skrinke v kúpeľni a zapila to kvapkami proti kašľu. Našťastie ju vtedy našla jej iba 10-ročná sestra Paradise a privolala pomoc. V nemocnici jej vypláchli žalúdok, ale to pre ňu neznamenalo koniec utrpenia. Hoci tyrani počuli o tom, čo sa jej stalo, nemali k nej žiadny súcit. "Povedali mi, že nabudúce sa musím viac snažiť," spomína Claire.

O rok neskôr sa o samovraždu pokúsila znova. Opäť sa predávkovala liekmi, ale tentokrát v dome jej kamaráta. Skončila v nemocnici a viac sa do pôvodnej školy nevrátila. Neskôr dostala prácu ako recepčná a povzbudená vtedajším priateľom zašla na konkurz do modelingovej agentúry.

"Jeden z bitkárov mi nedávno na Facebooku napísal správu a priznal sa, že si vždy myslel, že som pekná, ale ja som ho ignorovala," dodala Claire s tým, že chybu robia aj učitelia, ktorí by mali byť na takýchto žiakov oveľa tvrdší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu