Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Absurdná špionáž: Bocian skončil v cele egyptskej polície

Špionážny bocian Zobraziť galériu (2)
Špionážny bocian (Zdroj: SITA)

EGYPT - Muž v okrese Kéna v Egypte, asi 450 km juhovýchodne od Káhiry, našiel medzi vtákmi v blízkosti svojho domu jedného, ktorý sa mu javil podozrivý. Priniesol ho až na policajnú stanicu, aby sa jeho obavy potvrdili alebo vyvrátili. Myslel si totiž, že ide o špionážneho bociana, pretože mal na sebe pripevnené akési zvláštne zariadenie.

Ako informoval portál timesofisrael.com, keď muž s bocianom prišiel na policajnú stanicu, všetci si mysleli, že bocian je okrídlený tajný agent. Na svojom tele mal pripevnené podozrivé elektronické zariadenie. Podľa slov Mohammeda Kamala, šéfa miestnej bezpečnosti:  „Na pomoc sme si prizvali veterinárny výbor, ktorý určil, že bocian nemal našťastie na svojom tele žiadnu bombu ani špionážne zariadenie.“  

Absurdná špionáž: Bocian skončil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Namiesto toho zistili, že bocian je prírodný stopár, ktorého využívajú francúzski vedci na sledovanie pohybu migrujúcich vtákov, povedal Ayman Abdallah, vedúci Kénskej veterinárnej služby. Dodal, že prístroj prestal fungovať, keď vták prekročili hranicu s Francúzskom.

Vládne orgány a občania v Egypte sú veľmi podozrievaví voči niečomu cudziemu. Konšpiračné teórie totiž ľahko nájdu cestu do kaviarní, kde sa živo diskutuje, rovnako tak pracujú aj niektoré médiá v krajine. Preto sú ľudia stále v strehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu