Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krava porodila čudného mutanta: Osem nôh a štyri uši!

Teľa neprežilo Zobraziť galériu (2)
Teľa neprežilo (Zdroj: stuff.co.nz)

AUCKLAND - Rôzne anomálie nie sú u zvierat ničím výnimočným. Jedno teľa na Novom Zélande sa narodilo hneď s niekoľkými z nich, ale bohužiaľ už mŕtve. Jeho matku sa podarilo zachrániť len tak-tak.

Znetvorené teliatko vytiahol z matky v pondelok farmár Neil Davy. "Bol to veľmi ťažký pôrod. Keď som prišiel ku krave, už z nej trčali dve nohy. Myslel som si, že sú to dvojčatá, tak som jednu nohu zatlačil späť dovnútra. Normálne zo mňa tiekol pot. Ale čo tam po mne, chudák krava trpela oveľa viac," povedal portálu stuff.co.nz.

Nakoniec sa Neilovi podarilo mláďa v tele matky otočiť a priviesť na svet. Malo osem nôh, štyri uši a dve telá. Bolo však už mŕtve. Keby farmár nezasiahol, zomrela by aj krava.

Krava porodila čudného mutanta:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: stuff.co.nz)

Miestny veterinár Jonathan Spencer potvrdil, že pravdepodobne išlo o identické dvojičky pochádzajúce z jedného vajíčka. To sa však zrejme úplne nerozdelilo a spôsobilo tak deformáciu teľaťa.

Obdobné mutácie boli zaznamenané u zvierat už mnohokrát. Vlani sa v Gruzínsku narodilo šesťnohé jahniatko. Pohybuje sa síce len s ťažkosťami, inak sa mu ale vraj darí dobre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu