Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena v spánku šoférovala a posielala SMS-ky: Má päťhodinové okno!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sleepbetterreno.com)

NOVÝ ZÉLAND - Čo je horšie ako žena za volantom? Spiaca žena za volantom. To nie je nepodarený vtip, ale reálny príbeh z Nového Zélandu, kde mladá vodička uprostred noci námesačná sadla do auta, naštartovala a vybrala sa na dobrodružný výlet.

Na nebezpečnú ženu za volantom upozornil políciu jej manžel, ktorý krátko po polnoci zistil, že zmizla. Strážnikom vysvetlil, že jeho drahá si vzala prášky na spanie a pravdepodobne v spánku nasadla do auta. Nebolo to totiž prvýkrát, čo šoférovala námesačná. Pred 10 mesiacmi tiež v spánku sadla za volant a vybrala sa na pláž.

Policajti okamžite zalarmovali hliadky a začalo sa veľké pátranie po námesačnej vodičke na striebornom hatchbacku. Ženu nakoniec vystopovali pomocou signálu z jej mobilného telefónu. V spánku totiž nielenže šoférovala, ale dokonca aj posielala SMS-ky. Objavili ju až v mestečku Mount Maunganui, ktoré je od jej domova v Hamiltone vzdialené neuveriteľných 300 kilometrov.

Vyčerpaná z 5-hodinovej jazdy ležala opretá o volant v aute na príjazdovej ceste do domu, kde v minulosti bývala. Polícia požiadala o okamžitý zákaz šoférovania pre námesačnú ženu a nariadili jej prehliadku u lekára, ktorý by mal prehodnotiť, či je vhodné, aby vlastnila vodičský preukaz.

"Je pre nás obrovskou úľavou, že sme ju našli živú a zdravú, no šanca, že by došlo k tragédii, bola obrovská," povedal seržant Dave Litton. Tamojší muži zákona preto vyzývajú vodičov, ktorí trpia zdravotnými problémami, aby boli úprimní ku svojím lekárom a požiadali ich pomoc, ak lieky, ktoré im predpísali, ovplyvňujú ich schopnosť šoférovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu