Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jedinečné preteky: Ragbista porazil v šprinte obrí Airbus!

Bryan beží ostošesť Zobraziť galériu (2)
Bryan beží ostošesť (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Dať si preteky s najväčším osobným dopravným lietadlom na svete je pekne odvážne, ale Juhoafričan Bryan Habana si na to trúfol. Ešte šokujúcejšie je to, že nakoniec vyhral, za čo si od British Airways zaslúžil veľké uznanie.

Hranice ľudských schopností sa neustále posúvajú. Tie svoje nedávno otestoval profesionálny hráč rugby, ktorý pochádza z Juhoafrickej republiky. Jeho národnosť nie je náhoda; prvou destináciou, kam bude ostatná akvizícia britských aeroliniek lietať, je totiž Johannesburg.

Habana sa teda postavil na štart, aby čelil azda najväčšej výzve svojho života. Niekoľko desiatok metrov od neho stál 24 metrov vysoký a vyše 70 metrov dlhý kolos, ktorý váži zhruba 370 ton. Naozaj veľmi zdatný súper. Bryan sa však nedal zastrašiť.

Preteky odštartovala modelka Georgia May Jagger, dcéra slávneho Micka Jaggera. Spočiatku sa zdalo, že športovec stroj ľahko porazí, krátko pred cieľom ale o svoj náskok takmer prišiel.

Jedinečné preteky: Ragbista porazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Bryan však nie je žiadne béčko a nakoniec v šprinte na sto metrov dobehol prvý. Porazil tak lietadlo vybavené motormi Rolls-Royce, píše server Novinky.cz.

"Bol to veľmi ťažký súboj medzi človekom a strojom. Airbus sa rozbiehal dosť pomaly, takže sa mi podarilo vybudovať si náskok. Keby ale išiel na "plný plyn", nemal by som šancu," povedal po pretekoch Habana, ktorý si už v minulosti zmeral sily aj s gepardom.

Rugbista súťažil s Airbusom

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu