Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nemotorné sloníča si zamilujete: Chcelo sa schladiť a takto dopadlo!

Ako sa tam len lezie? Zobraziť galériu (2)
Ako sa tam len lezie? (Zdroj: YouTube)

FORTH WORTH - Extrémne horúčavy momentálne nesužujú len Slovensko, ale aj niektoré časti Spojených štátov. Pre zvieratá v zoologických záhradách preto ošetrovatelia pripravili malé osvieženie v podobe nafukovacích bazénov. Vliezť do nich ale nie je také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá.

Zoologická záhrada v texaskom Fort Worth sa už viac ako mesiac teší z nového prírastku v rodine slonov. Belle, ktorá pri narodení vážila 150 kg, si okamžite získa srdce každého, kto sa na ňu príde pozrieť.

Minulý týždeň rozložili pracovníci zoo vo výbehu malý bazén, aby sa v ňom mohlo rozkošné sloníča okúpať. Lenže to sa neskôr ukázalo ako pomerne náročná úloha. Belle sa totiž do bazéna podarilo vliezť až na niekoľký pokus. Predchádzalo tomu značné množstvo pádov a pošmyknutí na mokrej zemi.

Nemotorné sloníča si zamilujete:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Ale slonie mláďatko sa nevzdávalo a nakoniec sa v bazéne okúpalo. Jeho mama Rasha sa všetkému prizerala a na svojho potomka trpezlivo dohliadala.

"Belle je veľmi zvedavá a každý deň sa priučí niečomu novému. Ešte stále sa učí používať nohy, ale rýchlo sa zlepšuje, hoci to tak asi nevyzerá," povedala s úsmevom hovorkyňa zoo Katie Giangrecová.

Rasha aj Belle patria do skupiny slonov ázijských, ktorí sa bežne vyskytujú v južnej a juhovýchodnej Ázii. Od roku 1976 patria medzi ohrozené druhy.

Nemotorné sloníča

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu