Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lukáš (28) baví svetové médiá: Na občiansky sa odfotil ako pastafarián

Lukáš navždy zvečnený ako pastafarián Zobraziť galériu (2)
Lukáš navždy zvečnený ako pastafarián (Zdroj: Daily Mail)

BRNO - Mladý Čech si momentálne užíva svojich pätnásť minút slávy. Vďačí za to bizarnej fotke na občianskom preukaze. Nestáva sa totiž často, vlastne zrejme nikdy, že je na nej niekto odfotený so sitom na hlave.

Dvadsaťosemročný Lukáš Nový pracuje v oblasti informačných technológií a popritom je to riadny recesista. Nedávno si prišiel na brnenský magistrát vybaviť nový občiansky preukaz so sitom, ktoré slúži na cedenie cestovín, na hlave.

Lukáš (28) baví svetové
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Keď mladík úradníkom povedal, že sa chce s ním odfotiť, poriadne sa divili. Povedal im, že je stúpencom pastafariánskej viery, ktorej členovia veria, že svet stvorilo Veľké lietajúce špagetové monštrum, a preto musia stále na hlave nosiť sitko.

Hoci šlo o žart, úsmev na tvári Lukášovi zamrzol vo chvíli, keď mu to úradníci dovolili. Žiadny zákon totiž fotenie sa so sitkom na hlave nezakazuje.

Nový sa vďaka tomu dostal do povedomia viacerých svetových médií, ktoré sa na jeho kúsku poriadne pobavili. Medzi inými o jeho šialenom kúsku informoval aj britský Daily Mail.

Lukáš (28) baví svetové
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto daily mail)

Náboženskú vieru pastafariánstvo založil v roku 2005 americký fyzik Bobby Henderson v reakcii na podľa neho nezmyselné rozhodnutie školského výboru v štáte Kansas. Ten nariadil na školách vyučovať nevedeckú teóriu inteligentného dizajnu ako rovnocennú alternatívu k evolučnej teórii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu