Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na Domaši chytili najväčšieho sumca v histórii: Obra s 258 cm!

Rekordný úlovok s 258 cm.
Rekordný úlovok s 258 cm. (Zdroj: Róbert Jamroškovič/facebook)

BRATISLAVA/DOMAŠA - Rybárom na Domaši sa tento rok darí. Kapitálne úlovky sumcov nie sú ničím výnimočným a iba pred čosi vyše týždňom sa vo východoslovenskej priehrade podarilo chytiť 231 cm dlhého krásavca. Toho však tento víkend predčil naozaj exkluzívny exemplár s 258 cm, ktorý pokoril aj rekord z roku 2011.

Sumec podľa denníka Korzár vážil vyše 80 kíl a informácie na Facebooku uvádzajú, že ho Stropkovčania chytili minulú nedeľu v noci a pustili späť na slobodu.

Stalo sa tak iba týždeň po tom, čo z vôd Domaše vytiahli rybári 231-centimetrového a asi 80-kilového sumca. Podľa agentúry TASR išlo už o tretiu rybu dlhšiu ako dva metre, ktorú v priehrade ulovila v uplynulom období partia z Prešova. Toho najväčšieho tam chytili v roku 2003. Aj v tomto prípade sa nadšenci zachovali športovo a krásavca vrátili prírode.

Zatiaľ najväčšieho suma sa podarilo chytiť bardejovskému rybárovi v lokalite Petejovce v septembri 2011. "Pri dĺžke uloveného sumca, 257 centimetrov, je predpoklad, že môže mať 37 až 40 rokov. Tu na Domaši ide o rekordný úlovok, dovolím si tvrdiť, že pôjde pravdepodobne aj o rekord v rámci Slovenska," uviedol vtedy hospodár na vodnej nádrži Domaša Juraj Hricko pre TASR.

Jeho slová o tom, že hranica 257 cm nie je nepokoriteľná a v priehrade sa nachádzajú aj väčšie exempláre, sa zrejme potvrdili. Síce iba o ďalší centimetrík, ale predsa. Pre mnohých to však môže byť výzva dokázať, že Domaša ukrýva ešte aj ďalšie rybárske poklady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu