Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivé VIDEO z lietadla: Pasažieri v strachu, Boeing pristál bez podvozku!

Lietadlu sa zlomil predný podvozok Zobraziť galériu (2)
Lietadlu sa zlomil predný podvozok (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Lietadlo so 150 ľuďmi na palube pristálo minulý pondelok v New Yorku bez prednej časti podvozku. Najmenej osem z nich sa pri nehode zranilo. Frekventované letisko LaGuardia vtedy kvôli nehode dočasne zrušilo všetky prílety. Na svetlo sveta sa po týždni dostali zábery zvnútra stroja, ktoré natočil jeden z cestujúcich.

Boeing 737 spoločnosti Southwest Airlines letiaci z mesta Nashville do New Yorku dosadol na letiskovú plochu z doposiaľ neznámej príčiny bez predného podvozku. Podľa niektorých svedkov prítomných na letisku sa predný podvozok počas pristávacieho manévru vôbec nevysunul, iní americkým televíznym staniciam tvrdili, že o neho stroj pri pristátí prišiel. Podľa televíznych záberov skončilo lietadlo "na bruchu" s predkom skloneným k zemi. Žiadne iné známky poškodenia však nejavilo. Po pristátí ho obklopili záchrannej vozy a cestujúci boli evakuovaní.

Lietadlu sa zlomil predný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Jedným z nich bol aj Bryan Foster, ktorý sa snažil na pamiatku nakrútiť si práve pristávanie a vopred nemohol ani len tušiť, že možno zažije najhoršie okamihy svojho života. Záznam ukazuje letiskovú dráhu, keď zrazu nastane náraz a kamera nekoordinovane natáča všetko naokolo. Pokým niektorí spolucestujúci kričia, iní si uľavujú nadávkami. Na videu je počuť slová: "Je tu dym!", zatiaľ čo ďalší pasažier hovorí: "To bol výlet z pekla".

Príčinu závady stroja vyrobeného v roku 1999 úrady stále vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu