Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poštový holub rekordérom, preletel z Japonska až do Kanady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OTTAWA - Z Japonska až do Kanady doletel poštový holub, ktorý prekonal vzdialenosť 8000 kilometrov, maximálny dolet holubov je pritom asi 650 kilometrov. Po zvážení, čo s holubom-cestovateľom podniknúť ďalej, kanadské úrady rozhodli, že môže zostať v Kanade, kde sa o neho budú starať milovníci holubov.

Tí dúfajú, že gény tohto rekordmana sa postarajú o ďalších mimoriadných diaľkových letcov, napísala dnes agentúra AFP. Vychudnutý a unavený holub bol objavený na kanadskej leteckej základni na ostrove Vancouver v najzápadnejšej časti Kanady. 

"Predpokladáme, že vyletel z Japonska, potom sa ale zmiatol alebo ho zachytila ​​búrka, a on vyrazil na cestu do Kanady, počas ktorej zrejme odpočíval a spal na rôznych lodiach," povedal Reg Westcott z vtáčej záchrannej spoločnosti Mountainair Avian Rescue Society.

Spoločnosť kontaktovala japonského majiteľa, ktorého telefónne číslo našla na krúžku na Holubová nôžke; ten ale nechcel zaplatiť holubovi cestu domov na palube bežného lietadla, dodal Westcott. Preto sa holuba nakoniec ujala miestna spoločnosť poštových holubov, ktorá dúfa, že sa stane zakladateľom úspešného pretekárskeho rodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu