Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Z tohto tuhne krv v žilách: Akrobat sa pokúsi prejsť po lane cez Grand Canyon!

Nik Wallenda sa pokúsi prejsť po lane cez Grand Canyon. Zobraziť galériu (2)
Nik Wallenda sa pokúsi prejsť po lane cez Grand Canyon. (Zdroj: Discovery Channel)

BRATISLAVA – Odvaha mu rozhodne nechýba! Po tom, čo celý svet s napätím sledoval skok Felixa Baumgartnera z vesmíru, prichádza ďalší odvážlivec s nezvyčajným nápadom. Americký akrobat Nik Wallenda (34) sa v noci z nedele na pondelok pokúsi o husársky kúsok. Nebezpečný prechod ponad Grand Canyon odvysiela naživo Discovery Channel!

Už túto nedeľu bude chcieť Nik prekonať svoj osobný rekord, keď sa pokúsi prejsť po lane ponad rieku Little Colorado v Grand Canyone vo výške 1500 stôp (457,20 metrov), čo je viac, ako je vysoká samotná Empire State Building v New Yorku či Eiffelova veža v Paríži. Po oceľovom lane bude kráčať až 716 metrov, pričom akékoľvek istenie a záchranné siete odmieta.

"Jediné, čo bude medzi mnou a dnom kaňonu, bude päť centimetrov hrube lano. Teším sa, že ukážem divákom pohľad na kaňon, aký ešte nikdy nevideli," odkázal svojim obdivovateľom.

Akrobat, ktorý si na istenie veľmi nepotrpí, pochádza z povrazolezeckej rodiny. Je už siedmou generáciou cirkusových umelcov a artistov zo slávneho rodu "lietajúcich Wallendovcov", pričom ich korene siahajú do strednej Európy. Ako dvojročný pri svojich prvých krokoch na lane používal oporu, o dva roky neskôr už chodil bez nej.

Nik Wallenda sa pokúsi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Discovery Channel)

To, že ide o riskantné povolanie, dokazuje aj osud jeho pradedka, ktorý prišiel o život práve pri lezení po lane, keď sa snažil v roku 1978 prejsť medzi dvoma výškovými budovami v Portoriku. Odvážnym prechodom cez Grand Canyon si chce Wallenda splniť životný sen a uctiť si pamiatku svojho prastarého otca.

Prechod ponad Grand Canyon však nie je Nikovým prvým pokusom tohto druhu. Pred rokom prešiel po lane v 60 metrovej výške 550 metrov ponad Niagarské vodopády, čo sa mu podarilo za necelých 25 minút.

Nebezpečný pokus by mal Nik zrealizovať v nedeľu 23. júna večer (okolo 2:00 nášho času). Naživo ho odvysiela stanica Discovery Channel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu