Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riskoval svoj život, no opäť mu to vyšlo: Povrazolezec balansoval na ruskom kole v pohybe bez istenia

Nik Wallenda balansoval na obrovskom ruskom kole v Orlande Zobraziť galériu (3)
Nik Wallenda balansoval na obrovskom ruskom kole v Orlande (Zdroj: SITA)

ORLANDO - Známy americký povrazolezec Nik Wallenda dosiahol dnes ďalší rekord, keď "zdolal" gigantické, 122 metrov vysoké ruské kolo v Orlande v štáte Florida. Informovala o tom agentúra AP.

Wallenda (36) kráčal po konštrukcii Orlando Eye bez vyvažovacej tyče a napriek veternému počasiu a klzkému povrchu udržiaval rovnováhu len za pomoci rúk. Koleso sa pritom pomaly otáčalo. 

Jeho pokus, vysielaný v populárnej relácii televízie NBC "Today", trval približne štyri až päť minút. Medzi prizerajúcimi sa zvedavcami bol aj floridský guvernér Rick Scott.

Nik Wallenda balansoval na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Na začiatku si Wallenda posťažoval, že "trochu fúka" a kovová konštrukcia je "dosť mokrá". Počas výstupu nezabudol ani na obligátne selfie. Na vrchol kolesa aj naspäť na zem sa zviezol na streche na jednej z gondol. Orlando Eye je najnovšou atrakciou floridského mesta Orlando. Pre verejnosť by ju mali otvoriť v máji. 

Nik Wallenda má už deväť zápisov v Guinnessovej knihe rekordov, okrem iného prešiel na lane ponad Niagarské vodopády. Vďaka dnešnému pokusu by mal získať desiaty zápis. 

Nik Wallenda balansoval na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Wallenda patrí do siedmej generácie cirkusovej rodiny Flying Wallendas (Lietajúci Wallendovci). Jeho pradedo Karl Wallenda, rodák z nemeckého Magdeburgu, zahynul v roku 1978 v Portoriku pri páde z lana vo veku 73 rokov. Podobne skončili aj ďalší členovia rodiny Wallendovcov, napríklad Nikov bratranec a strýko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu