Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Čukovi a Gekovi sa nový bazén páči

Tulenie dvojičky dostali v košickej zoo nové mená Zobraziť galériu (6)
Tulenie dvojičky dostali v košickej zoo nové mená

KOŠICE - Tulenie dvojčatá včera nesmelo spoznávali nové prostredie košickej zoologickej záhrady. Ošetrovatelia im dali aj nové mená - Čuk a Gek. Bratov deň predtým doviezli z Chomutova, dvanásťhodinovú cestu zvládali dobre. Takmer desaťmesačnými tuleňmi kužeľozubými sa košická zoo môže pochváliť ako jediná na Slovensku.

„Zoznamujú sa s novým bazénom, celý ho skúmajú. Ešte nevyliezli von, sú zatiaľ nesmelé, no nádrž sa im páči,“ uviedol zoológ košickej zoo Richard Hurník. Na tuleních bratov po príchode čakal bazén, v ktorom je vyše 100 k ubických metrov vody. Jeho veľkosť je zhruba 15 x 4 metre a hlboký je približne 2 metre. „Milujú morské ryby, hlavne slede a makrely. Denne ich zožerú i tri kilogramy,“ dodal R. Hurník.

Ošetrovatelia dúfajú, že tulene si na nový domov čoskoro zvyknú a ryby si budú od nich brať priamo z ruky, tak, ako to robili v chomutovskej zoo. Vo voľnej prírode žijú tulene kužeľozubé v chladnom Baltskom mori. Košick á zoo do českého Chomutova na bud úci rok pošle pravdepodobne jaka divého. Tento rok by ešte mala priviezť tigra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu