Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ťažké bremeno: Dievčina so sebou vláči gigantickú nohu

Sun ledva dokáže chodiť Zobraziť galériu (3)
Sun ledva dokáže chodiť (Zdroj: profimedia.sk)

ANYANG COUNTY - Sun Jingjing sa narodila s vrodeným angiomyolipómom dolnej končatiny. Jej rodina je na tom veľmi zle, takže sa jej nikdy nedostalo adekvátnej liečby. Jej noha sa neustále zväčšuje, teraz má v obvode už 85 cm. Okrem nej je však veľmi chorá aj jej matka, ktorá trpí rakovinou.

Tínedžerka žijúca v provincii Henan je len jedným z mnohých ľudí, ktorí si v Číne nemôžu dovoliť zdravotnú starostlivosť. Práve ona ju však nutne potrebuje, pretože musí so sebou každý deň vláčiť ťažké bremeno v podobe gigantickej pravej nohy.

Ťažké bremeno: Dievčina so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jej stav spôsobuje angiomyolipóm, čo je zriedkavý typ zväčša nezhubného nádoru, ktorý pozostáva z tukového tkaniva, hladkosvalových buniek a abnormálnych krvných ciev. Najčastejšie vzniká v obličke, niekedy ale aj v iných anatomických lokalitách.

Osud rodiny Jingjingovej je veľmi smutný. Otec dievčaťa zomrel pred dvanástimi rokmi na urémiu (zlyhanie obličiek, pozn. red.) a matka na tom tiež nie je dobre, pretože má rakovinu pažeráka. Je preto rada, že aspoň na stravu im prispieva miestna samospráva. Potrebnej liečby sa však ona ani jej dcéra zrejme tak skoro nedočkajú.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu