Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Chlapčekovi (10) narástli obrie nohy, hrozí mu smrť!

Vincentovi hrozí amputácia
Vincentovi hrozí amputácia (Zdroj: YouTube)

PETA - Lekári z afrického vidieka prosia o zahraničnú pomoc na záchranu chlapca, ktorý trpí zriedkavým ochorením spôsobujúcim zväčšenie končatín do takej miery, že pripomínajú slonie. Okrem toho majú podozrenie na šírenie mäsožravej infekcie, ktorá by v prípade neliečenia mohla ohroziť jeho život.

Rodičia Vincenta Oketcha z dediny Peta v Ugande si prvýkrát všimli, že sa s ich synom deje niečo nezvyčajné, keď mal iba jeden a pol roka. Boli však príliš chudobní, aby ho mohli vziať do nemocnice. Ako chlapec rástol, jeho nohy opúchali stále viac a viac. Teraz už nie je schopný chodiť a sotva môže liezť.

Keďže jeho dolné končatiny sa nezmestia do žiadnych nohavíc alebo šortiek, musí si obliekať dievčenské šaty a sukne, čo z neho robí obľúbený terč posmechu vrstovníkov. "Naozaj ho to trápi, pretože nosí ružovú a ostatné deti si z neho uťahujú. Je síce malý, ale jeho nohy sú naozaj ťažké a vážia viac ako on," posťažoval sa chlapcov otec Tito.

Vincentovi sa momentálne snaží pomôcť miestny lekár Isaac Osirie, ktorý ho vzal do nemocnice v Kampale, aby ho prehliadli tamojší odborníci. Pomocou MRI zistili, že Afričan trpí viacerými ochoreniami ako sú poruchy lymfatického systému, tkanivové deformity a opuchy, čo vedie vykĺbeniu bedier a zlomeninám členkov. Výsledky testov však naznačujú, že Vincenta sužuje aj mäsožravá infekcia, ktorá môže mať pri zanedbaní liečby fatálne dôsledky. Lekári preto zvažujú možnú amputáciu.

"Som veľmi znepokojený, pretože sme počuli rôzne diagnózy, a je ťažké určiť, ktoré sú správne. Zúfalo potrebujeme britského lekára alebo zahraničného experta, ktorý nám poradí. Vincentov prípad je veľmi zložitý a chceli by sme vedieť, či existuje možnosť, ako mu nohy zachrániť," nechal sa počuť doktor Osirie, ktorému chlapcov osud nie je ľahostajný.

Slonie nohy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu