Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázračná záchranná akcia: Vyslobodili bábätko zaseknuté v odpadovej rúre!

Dieťatko prežilo v odpadovej rúre.
Dieťatko prežilo v odpadovej rúre. (Zdroj: YouTube)

PEKING - Dramatickú záchrannú akciu spustil detský plač, ktorý sa ozval zo záchoda vo štvrtom podlaží bytového domu v čínskom meste Ťin-chua. Vyplašení nájomníci uvideli vo vnútri odpadovej rúry malé chodidlo a zistili, že je tam živé novorodeniatko. Na pomoc zavolali hasičov, ale tým sa dieťa nedarilo vytiahnuť. Preto sa rozhodli odrezať celú časť rúry, informovala čínska štátna televízia CCTV.

Ani potom sa ale z rúry, do ktorej hasiči sotva vsunuli ruku, nepodarilo drobca dostať von. Celú časť odpadu aj s dieťaťom preto previezli do nemocnice, kde záchranári spoločne s lekármi začali opatrne kúsok po kúsku rúru otvárať. Na záberoch, ktoré televízia odvysielala, je presne vidieť okamih, kedy ruky v bielych rukaviciach opatrne roztiahli kusy rúry a odhalili drobnú tvár novorodenca. K telu malo stále pripevnenú pupočnú šnúru a placentu.

Ako spresnila CCTV, ktorú citoval spravodajský server CNN, novorodeného chlapca zachránili v sobotu a teraz je jeho stav stabilizovaný. Nikto sa o neho ale zatiaľ neprihlásil a polícia pátra po jeho rodičoch. Policajti v meste Ťin-chua pre nich nechali odkaz aj na čínskej internetovej sociálnej sieti Weibo. "Mami, vráť sa! Tvoje dieťa je húževnaté a žije. Prosím, ukáž sa, mami. Je to tvoje dieťa a malo by sa čoskoro vrátiť do tvojho náručia."

Čínske médiá často informujú o prípadoch opustených či odhodených detí krátko po pôrode, pripomenula dnes agentúra Reuters. Tento problém je zvyčajne pripisovaný mladým matkám, ktoré netušia, že sú tehotné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu