Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prekvapivá konšpirácia o čiarach na oblohe: Žiadne stopy po lietadlách, ale smrteľné vírusy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: fourwinds10.net)

BRATISLAVA - Asi nikto sa príliš nepozastavuje nad čiarami, ktoré sa na oblohe objavujú zakaždým, keď na nej preletí lietadlo. Napadlo vám ale, že by mohlo ísť o smrtiacu hrozbu? Presne o to totiž v prípade bielych stôp ide podľa fanúšikov konšpiračných teórií.

Odborníci tvrdia, že nejde o nič iné, než kondenzačné stopy, resp. pásy za prelietajúcimi lietadlami. Existuje však aj ďalšie vysvetlenie ich pôvodu. Biele čiary, prezývané aj "chemtrails", sú podľa milovníkov konšpirácií práškom, ktoré na nás sypú zhora na príkaz mocných elít.
 
Teória hovorí, že špeciálne upravené lietadlá vypúšťajú do atmosféry chemikálie, vírusy a baktérie, ktoré zhoršujú ľudskú imunitu. V horšom prípade by mohlo ísť o prudké jedy ako je bárium, bauxit či dokonca polymérové vlákna. A prečo vlastne? Údajne kvôli tomu, aby sa znížila ľudská populácia a aby sa dala lepšie ovládať. Taktiež by mohlo ísť o vedecké experimenty s globálnou zmenou klímy.

Nie je však jasné, kto za týmto údajným megasprisahaním vlastne stojí. Najčastejšie z toho býva obviňovaná americká vláda alebo armáda, prípadne nejaký tajný spolok mocných, ako sú napríklad slobodomurári, ilumináti alebo vplyvní svetoví politici a biznismeni.
 
Debata o konšpiračných teóriach týkajúcich sa chemtrails sa vo veľkom rozprúdila pred desiatimi rokmi. Môže za to najmä internet. Jej zástancovia síce nepopierajú, že sčasti ide aj o už spomínané kondenzačné stopy, zároveň ale podotýkajú, že tie sa dajú od chemických stôp rozlíšiť voľným okom. Chemtrails vraj z oblohy hneď nezmiznú a môžu sa spájať do mrakov.
 
Vedci ale nesúhlasia. Tvrdia, že kondenzačné stopy môžu mať rozmanitý vzhľad a dobu trvania v závislosti na meteorologických podmienkach v oblasti letovej hladiny. Konšpiračné vysvetlenia týchto čiar sú podľa nich úplne scestné, napísal portál tn.cz.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu