Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Dráma v cirkuse: Takto medveď zaútočil na svoju obeť!

(Zdroj: YouTube)

ŠANGHAJ - Rýchlo sa šíriaca videonahrávka, na ktorej pri nepodarenom zábavnom vystúpení v šanghajskej zoologickej záhrade napadol medveď opicu, vyvolala v Číne poprask medzi ochrancami práv zvierat aj užívateľmi internetu. Oficiálni činitelia zoo ale program obhajujú, napísala agentúra AFP.

Na minútu a pol trvajúcej nahrávke je vidieť vystúpenie v cirkusovom štýle, pri ktorom dve opice, medveď a jeden artista idú na bicykloch v simulovanom závode. Jedna z opíc ale spadla a medveď na ňu okamžite zaútočil. Ošetrovatelia ho bili drevenými palicami, aby ho prinútili ju pustiť. Opica údajne neutrpela žiadne vážnejšie poranenia.

"Toto vystúpenie je čistým týraním zvierat," citoval v piatok denník China Daily Čanga Tana, spoluzakladateľa čínskej skupiny na ochranu práv zvierat. "Ide absolútne proti povahe zvierat. Ale tie nemôžu hovoriť sami za seba, nemôžu vyjadriť svoj ​​strach, bolesť alebo neochotu to robiť."

Oficiálna činiteľka parku, ktorá si neželala byť menovaná, incident potvrdila; dodala ale, že opici sa v podstate nič nestalo. "Opice a medveď sú parťákmi už viac ako päť rokov a žiadna podobná nehoda sa nikdy predtým nestala," povedala AFP.

"Toto vystúpenie je navrhnuté tak, aby zodpovedalo prirodzeným zvykom zvierat," dodala. "Opice sú dobré v šplhaní a napodobňovaní, zatiaľ čo medvede majú výdrž. Toto je príklad iniciatívy zoo, ako ich cvičením udržať zdravé."

Čína nemá zákon zameraný špecificky proti krutosti na zvieratách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu