Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Warren Buffett radí, ako zbohatnúť: Tu je recept jeho úspechu!

Warren Buffett
Warren Buffett

NEW YORK - Ani známy investor a jeden z najbohatších ľudí sveta Warren Buffett nedokázal odolať moderným technológiám a začiatkom mája sa registroval na Twitteri. Mnohí teraz dúfajú, že aj prostredníctvom neho bude informovať o svojich stratégiach, vďaka ktorým je v podnikaní tak úspešný.

Buffetta odborníci označujú za najúspešnejšieho investora v histórii. Disponuje majetkom v celkovej hodnote zhruba 60 miliárd dolárov (cca 46 miliárd eur). Napriek ohromnému bohatstvu zostal skromným a striedmym človekom. Navyše, okolo toho, ako zbohatol, nerobí žiadne tajnosti a s radosťou radí iným, ako by mohli dosiahnuť podobný úspech.

Ekonomický portál Business Insider nedávno zverejnil niektoré z jeho dnes už legendárnych výrokov, v ktorých Veštec z Omahy, ako Buffetta prezývajú, spomína svoje investičné metódy. Tu sú:

- "Je oveľa lepšie kúpiť skvelú spoločnosť za primeranú cenu, než priemernú spoločnosť za úžasnú cenu" (List akcionárom, 1989)

- "Nemusíte byť jadrovým fyzikom. Investovanie nie je hra, v ktorej muž s IQ 160 porazí muža s IQ 130" (rozhovor pre portál msn.com)

- "Nakoniec vždy vyjde najavo, kto pláva nahý, keď ustúpi príliv" (List akcionárom, 2001)

- "Najlepšia vec, ktorá sa nám môže stať, je, keď sa úspešná spoločnosť dostane do dočasných problémov. Firmy sa totiž najvýhodnejšie kupujú, keď ležia na operačnom stole" (rozhovor pre magazín BusinessWeek, 1999)

- "Snažím sa nakupovať akcie v podnikoch, ktorým sa darí tak veľmi, že by ich mohol riadiť aj idiot. Pretože skôr či neskôr ich riadiť aj bude" (rozhovor pre Business Insider)

- "Som lepší investor, pretože som obchodník a lepší obchodník, pretože nie som investor (rozhovor pre magazín Forbes)

- "Pravidlo číslo jedna: Nikdy nepríďte o peniaze. Pravidlo číslo dva: Nezabudnite na pravidlo číslo jedna" (kniha The Tao of Warren Buffett)

- "Čas je priateľom úspešného podnikania a nepriateľom priemerného" (List akcionárom, 1989)

- "Wall Street je jediné miesto, kde si ľudia, ktorí jazdia na Rolls-Royce-och, nechajú radiť od tých, čo chodia metrom" (Kniha The Tao of Warren Buffett)

"Kedysi dávno ma Ben Graham naučil, že cena je to, čo zaplatíš a hodnota je to, čo dostaneš. Či už hovoríme o akciách, alebo ponožkách, tak či tak rád nakupujem kvalitné veci vtedy, keď sú zľavnené" (List akcionárom, 2008)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu