Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Veľký alebo malý? Takýto chcú ženy nájsť v mužskom rozkroku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alltips4-you.blogspot.com)

WASHINGTON - Večnú otázku, či ženám záleží na veľkosti penisu, sa rozhodol preveriť novou metódou medzinárodný tím vedcov. A ich odpoveď, ktorú zverejnili minulý týždeň, znie: Áno, muži s väčším prirodzením pripadajú dámam príťažlivejší, napísala agentúra AFP.

A čo viac, prehistorické ženy, ktorým v pohľade na mužské náprotivky nebránili žiadne šaty, mohli pomôcť evolučnému vývoju väčších mužských genitálií tým, že si k rozmnožovaniu volili štedrejšie vybavených partnerov.

Vedci uviedli, že sa rozhodli k tomuto problému pristúpiť preto, že predchádzajúce výskumy prinášali rozporuplné odpovede a mohli byť poznačené tým, že ženy zodpovedali na príliš priamočiaro položené otázky. "Pretože veľkosť penisu je citlivá záležitosť, je ťažké odhadnúť, či ženy klamali alebo klamali samy seba vo vlastných odpovediach," uviedol autor štúdie Brian Mautz z univerzity v kanadskej Ottawe.

Preto vedecký tím využil počítačom generované obrázky typických mužských postáv s rôznou výškou, tvarom tela a dĺžkou penisu v neaktívnom stave. Skupinu viac ako sto Austrálčaniek potom vedci požiadali, aby sa pozreli na päť desiatok rotujúcich trojrozmerných obrázkov, ktoré im predvádzali mužská telá zo všetkých uhlov. Ženám vedci neoznámili, že sa podieľajú na štúdii o veľkosti penisu. Len ich požiadali, aby ohodnotili postavy podľa sexuálnej príťažlivosti. Odpovede pritom zbierali anonymne.

Ako najpríťažlivejšieho ženy označili vysokého muža s dlhším penisom. Aká je "ideálna" dĺžka, ale vedci neuviedli. "Ideálnu, teda najpríťažlivejšiu veľkosť penisu sme nezistili," dodal Mautz. "Len to, že skóre príťažlivosti sa zvyšovalo s vyššími hodnotami (telesnej) výšky a dĺžky penisu."

Výsledky sú "v priamom rozpore s bežným tvrdením, že väčšine žien na veľkosti nezáleží", uviedla štúdia, podľa ktorej práve tu môže byť náznak vysvetlenia, prečo ľudskí samci majú relatívne väčšie genitálie v porovnaní s inými primátmi.

"Naše zistenia ukazujú, že ženy a ich voľba partnerov mohli zohrať úlohu v evolúcii relatívne veľkého mužského penisu," napísali autori. "Pred vznikom oblečenia bol neschovaný ľudský penis nápadný pre potenciálne partnerky," dodali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu