Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slovenka Katka (24) vyrazila na cestu okolo sveta: Viac ako rok strávi na motorke!

Katarína dnes vyráža do sveta Zobraziť galériu (3)
Katarína dnes vyráža do sveta (Zdroj: dropbox.com)

BRATISLAVA - Prešovčanka Katarína Vrábelová dnes po ročnej príprave vyštartovala na cestu okolo sveta na svojej motorke BMW GS 650 Sertao. Počas nasledujúcich štrnástich mesiacov sa chystá sama prejsť 70-tisíc kilometrov, ktoré povedú cez približne štyridsať štátov.

Všetko to začalo takmer presne pred rokom. "Do reality sa to začalo preklápať 17.3.2012, kedy sa moja životná cesta skrížila s Igorom Brezovarom. Vďaka nemu som sa rozhodla všetko vsadiť na jednu kartu, obetovať svoj čas, predať milované auto, opustiť svoj chutný mini obchodík a vykročiť v ústrety svojmu snu," približuje svoje rozhodnutie Katka, ktorá prvýkrát na motorke sedela ako päťročná. Bolo potrebné zohnať financie, vybavenie, splniť nespočetné byrokratické kritériá, trénovať, učiť sa a detailne plánovať celú cestu.

Slovenka Katka (24) vyrazila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dropbox.com)

Mladá Slovenka už skúsenosti s cestovaním na vlastnú päsť má. Pred pár rokmi absolvovala adrenalínový výlet po Ázii, ktorý trval deväť mesiacov. Na skútri a motorke vtedy prešla Thajsko, Laos, Vietnam a Bali. To sa však nedá porovnať s tým, čo ju čaká tentokrát.

Katarínin sen sa začína plniť práve dnes. Za nasledujúci rok aj dva mesiace prejde členka Rockstar Energy Girlz tímu vyše 70 000 kilometrov a navštívi desiatky štátov. "Som naozaj vzrušená a nervózna. Samozrejme, že mám pred cestou rešpekt. Prešla som náročnou teoretickou aj praktickou prípravou, ale určite nemôžem porovnávať podmienky v dielni a fitescentre s tým, čo ma čaká tam vonku. Verím však v dobro ľudí a v úspešný návrat," vyjadruje svoje pocity krátko pred cestou.  

Itinerár si sympatická Prešovčanka naplánovala tak, aby na svojej ceste zažívala čo možno najlepšie meteorologické podmienky. Do danej oblasti by mala zakaždým vojsť do letného obdobia. A čo všetko so sebou povezie? Okrem nutných náhradných dielov aj farbu na vlasy či iontový nápoj, ktorý ju vždy nakopne. Jedlo nerieši, stravovať sa bude vždy z miestnych zdrojov

Slovenka Katka (24) vyrazila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dropbox.com)

Motorkárka plánuje o svojomputovaní informovať prostredníctvom článkov a videí, ktoré bude pravidelne uverejňovať na webstránke www.rockstarenergydrink.com/cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu