Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dokument, ktorý najviac máta ľudí: FBI v Roswelli našla UFO!

(Zdroj: fbi)

WASHINGTON - Americká výzvedná a spravodajská služba FBI nedávno informovala, že verejnosťou najvyhľadávanejším dokumentom v ich "trezore" je memorandum z roku 1950, v ktorom jej agenti podali hlásenie o UFO.

Tento tajný dokument FBI zverejnila v roku 2011 vo svojej novej oficiálnej on-line databáze s názvom Vault (Trezor) a hoci obsahuje tisíce ďalších správ, stalo sa memorandum od osobitného agenta Guya Hottela tým najobľúbenejším. Za posledné dva roky zaznamenalo až milión zhliadnutí.

V roku 1950 v ňom agent upozornil svojich nadriadených na tri lietajúce taniere v Novom Mexiku. "Boli opísané ako kruhové objekty so zvýšeným stredom, s veľkosťou približne 50 stôp v priemere," uviedol Hottel a vysvetlil aj dôvod, prečo stroje našli práve v tomto štáte. Podľa vyšetrovania má vraj vláda v tejto oblasti vysoko výkonný radar, ktorý zasahuje do ovládania UFO.

Dokument, ktorý najviac máta
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: fbi)

Špekulácie o udalostiach v Roswelli už trvajú vyše šesť desaťročí a vyšetrovatelia za tú dobu popísali stohy papiera a scenzurovali množstvo informácií. Podľa najslávnejšej ufologickej konšpiračnej teórie mali Američania v roku 1947 zostreliť pri Rowswelli tri lietajúce taniere a mimozemšťanov napchať do mrazáka.

Dohady o udalosti sa však rôznia. Novinárka Annie Jacobsenová vo svojej knihe Area 51: Necenzurovaná história prísne tajnej americkej vojenskej základne napísala, že v hlavnej úlohe jednej z najznámejších afér UFO neúčinkovala žiadna mimozemská loď ale akýsi ruský kozmický aparát s "podivnými pilotmi detskej veľkosti". Posádka vraj bola dielom nacistického lekára Josefa Mengeleho, ktorého si pre túto prácu najal Stalin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu