Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovský útok hackerov na Izrael: 7. apríla ho chcú vymazať "zo sveta"!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Niekoľko skupín hackerov plánuje masívny kybernetický útok proti Izraelu. Podľa správ na stránkach Hacker Post a ďalších weboch organizátori hrozia, že 7. apríla "vymažú Izrael z internetu."

Operácia s názvom # OpIsrael je iniciovaná "légiou" AnonGhost, podľa ktorej sa hackerské tímy rozhodli spojiť proti Izraelu ako jeden celok a krajina by mal byť pripravená na "vymazanie" z internetu. "Nie jeden hacker, nie jeden tím, ale rôzni hackeri, rôzne tímy z celého sveta sa podieľajú na tejto operácii! Bude to doteraz najväčší útok proti ktorejkoľvek krajine, bude to obrovské!" píše sa na stránkach Hacker Post.

Na webe sa vyskytli aj neoverené zoznamy hackerov, ktorí sa chcú misie zúčastniť. Patria medzi nich:

    AnonGhost
    Mauritania HaCker Team
    Ajax Team
    MLA
    Moroccan Hackerz
    Gaza Hacker Team & Gaza Security Team
    Anonymous Syria
    ZHC
    The Hacker Army
    X-BLACKERZ INC
    Devil Zone Team
    Moroccan Hackers
    Algerian Hackers a ďalší.

"Ano, ideme do toho... Izrael nezastavil nedodržiavanie ľudských práv. Prejavujeme solidaritu s novo uznaným Štátom Palestína," znie odkaz tímu s názvom ZHC. "Dajme im lekciu, na ktorú nikdy nezabudnú," pridáva sa hacker Jihad z X-BLACKERZ INC.

Útok hackerov na izraelské stránky však nebude prvý v histórii. Už minulý rok v novembri sa počas konfliktu medzi Izrealom a Palestínou pokúsili nabúrať do rôznych inštitúcii. Podľa izraelského ministra financií Juvala Steinica vtedy neodolala len jediná stránka a aj tá bola po desiatich minútach opäť funkčná.

Terčom útoku bola napr. stránka izraelského ministerstva obrany, úradu predsedu vlády, izraelských bánk, telavivskej radnice, leteckých spoločností, ako aj stránky dodávateľov energií a obchodných spoločností. Hackeri podnikli pokus o útok aj na niekoľko náhodne vybraných stránok, vrátane obskúrnej požičovne áut, účtovníckej firmy a nemenovanej univerzity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu