Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Falošný princ z Tahiti (37) žil ako playboy: Spreneveril 16 miliónov!

Falošný princ Barlow Zobraziť galériu (3)
Falošný princ Barlow (Zdroj: couriermail.com.au)

BRISBANE - Muž, ktorý v Austrálii viedol nákladný život playboya a tvrdil, že je "princ z Tahiti", sa dnes pred súdom priznal k podvodu. Na ministerstve zdravotníctva, kde v rokoch 2007 až 2011 pracoval, spreneveril 16 miliónov austrálskych dolárov (13 miliónov eur). Hrozí mu 14 až 16 rokov väzenia.

Na Novom Zélande narodený Hohepa Morehu-Barlow, známy tiež ako Joel Barlow, sa priznal k ôsmim trestným činom vrátane podvodu s priťažujúcimi okolnosťami. Peniaze, ktoré tridsaťsedemročný muž spreneveril, pochádzali z fondov štátu Queensland a boli určené na podporu charít a ďalších spoločenských skupín, uviedol pred súdom žalobca Todd Fuller.

"Tieto finančné prostriedky používal takzvaný Tahitský princ k nákladnému životu a k získaniu svojho údajného kráľovského dedičstva. Išlo o vôbec najväčší prípad sprenevery, aký kedy Queenslandská vláda zažila," povedal Fuller.

Barlow bežne podpisoval bankové doklady skratkou HRH - His Royal Highness - teda jeho kráľovská výsosť. Keď ho polícia v roku 2011 zadržala, našla mnoho luxusných predmetov vrátane falošnej koruny v jeho exkluzívnom byte s výhľadom na more. Ten podľa odhadov stál päť miliónov austrálskych dolárov (4 milióny eur). Okrem toho vlastnil dve športové vozidlá značky Mercedes-Benz a jedno Audi A4.

Falošný princ z Tahiti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: couriermail.com.au)

Začiatkom tohto mesiaca sa konala dražba, na ktorej sa predalo množstvo zabavených predmetov vrátane konskej lampy v životnej veľkosti, sedla Hermés, čiernych náramkových hodiniek Chanel a surfovacej dosky Louis Vuitton. Aukcia, o ktorú bol veľký záujem, vyniesla viac ako milión austrálskych dolárov (806 450 eur).

Falošný princ z Tahiti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: couriermail.com.au)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu