Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najdesivejšie atrakcie sveta: Z tohto sa možno nikdy nespamätáte!

Odvážili by ste sa?
Odvážili by ste sa? (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Milujete adrenalín? Ak áno, v tom prípade sú nasledujúce riadky určené najmä pre vás. Predstavujeme vám totiž najdesivejšie atrakcie sveta. Portál iDnes.cz si posvietil na tie najmä na tie, ktoré sú priam predurčené k tomu, aby ste z nich zošaleli.

1. USA: X2

Táto atrakcia na prvý pohľad nepôsobí až tak drsne. Akonáhle sa však rozbehne, začína tá pravá zábava. Sedačky rotujú v 360 stupňoch a dokonca sa pohybujú aj mimo smeru jazdy do strán, čím pasažier získava dojem, že sa pohybuje v štyroch dimenziách. Jazda je obohatená aj vizuálnymi a zvukovými efektami, po ktorých budete mať naozaj dosť.

2.Spojené arabské emiráty: Formula Rossa

Ak milujete rýchlosť a ste priaznivcom Formuly 1, potom je pre vás zábavný park Ferrari World v Abú Zabí ako stvorený. Práve tu sa totiž nachádza najrýchlejšia horská dráha na svete, ktorá vás v červených sedadlách povozí rýchlosťou až 240 kilometrov za hodinu.

3.USA: Top Thrill Dragster

Zábavné centrum Cedar Point v Ohiu patrí k najvyhľadávanejším miestam svojho druhu v Spojených štátoch. Narazíte tu na skutočne extrémne atrakcie, medzi ktorými sa vyníma už legendárna Top Thrill Dragster. Dobrovoľníkom prevráti žalúdok naruby najrýchlejším zrýchlením na svete, ktoré ju dostalo do Guinessovej knihe rekordov. Vozíky sa z nuly na 200 kilometrov za hodinu dostanú za štyri sekundy. Jazda síce trvá len sedemnásť sekúnd, aj to ale stačí na to, aby ste sa z Top Thrill Dragsteru spamätávali ešte niekoľko dní.

Japonsko: Takabiša

Ďalší rekordér pochádza z Japonska. Od roku 2011 je neďaleko hory Fudži v prevádzke najstrmšia horská dráha sveta. Dve minúty na nej vám môžu pripadať ako celá večnosť. Počas nich okrem iného zažijete 40-metrový voľný pád so sklonom 121 stupňov. Hlavou dole padáte viac ako 100-kilometrovou rýchlosťou a vzápätí nasleduje ďalšie ostré stúpanie. Jazda vyjde v prepočte na približne osem eur.

5.USA: Insanity

A opäť tu máme Spojené štáty, ktoré sú tentoraz zastúpené nevadským Las Vegas. V ňom stojí atrakcia, na ktorú by určite nemali nasadať ľudia majúci strach z výšok. Odvážlivci musia najprv vyliezť na vrchol vyhliadkovej veže Stratosphere Tower a potom nasadnúť do sedadla akejsi chobotnice. Vo výške 275 metrov nad zemou síce máte krásny výhľad na široké okolie, ale čo z toho, keď si ho pri otáčaní sa sedačiek i ramena vôbec neužijete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu